Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Spruta ska hjälpa Anna tillbaka

En inflammerad bicepssena. Det var Anna Lindbergs dom efter torsdagens läkarbesök.
En kortisonspruta ska lösa problemet.

Annons
Anna Lindberg.

– Jag får ta det lite lugnare veckan som kommer, men sedan hoppas jag kunna köra på som vanligt igen, säger hon.

Efter att ha valt att avstå helgens GP-tävling i Rostock åkte Anna Lindberg på torsdagen till Stockholm för att undersöka sin skadade axel.

Magnetröntgenundersökningen har hon inte fått svar på ännu, men ultraljudet visade att det är bicepssenan i armen som är inflammerad.

– Läkaren gav mig en kortisonspruta precis in där han såg att problemet var, och både han och jag tror att det ska räcka för att fixa problemet. Nu får jag ta det lugnt i helgen och känna hur det känns och vilken effekt sprutan gett, säger hon.

Fungerar allt som det är tänkt ska Anna därmed kunna vara tillbaka i lätt träning redan nästa vecka, och tanken är att hon ska kunna ställa upp i GP-tävlingen i Bolzano om två veckor.

– Jag får ta det lite lugnare på träningarna veckan som kommer, men sedan hoppas jag kunna köra på som vanligt igen. Just nu räknar jag inte med något annat än att jag ska åka till Bolzano, men jag måste vara smart och känna hur det känns.

Axelskadan som plågat Anna till och från sedan förra sommaren har framförallt gjort att hennes teknik i hoppningen blivit eftersatt, men har också påverkat henne i vardagen.

– Det är framförallt i olika moment i simhoppningen som axeln påfrestats mest, men jag har även känt av den i vissa andra träningsmoment och när jag gjort något speciellt i vardagen.

- Man kan inte räkna med att kroppen ska kännas tipptopp när man är nästan 30 år gammal och idrottar på elitnivå, man får leva med att vara lite sliten. Men den här skadan påverkade mig i hoppningen, och som tur är fanns det något att göra åt, och nu är det gjort.

Annas stora mål i år är VM, som avgörs i Shanghai 16-24 juli, där hon ställer upp på en och tre meter. Från tidigare VM har Anna fem fjärdeplatser och tio topp sex-placeringar, men inga medaljer.

Mer läsning

Annons