Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stängt bad stör EM-laddning

EM i Budapest är årets stora mål för Anna Lindberg. Men uppladdningen kunde ha varit bättre. Tre veckor innan EM inleds stänger badhuset i Karlskoga.

Annons

– Det kommer bli sådär att bo i Karlskoga under några år framöver, säger Anna.

2006 var ett magiskt år för Anna Lindberg. I Budapest tog hon dubbla EM-guld och hyllades stort. Den 10 augusti är det dags igen, i samma arena som 2006.

Svårt att sy ihop

Men Anna Lindberg kommer inte kunna ladda på hemmaplan. I stället kommer hon tvingas göra de sista viktiga finslipningarna på annat håll.

– Det kunde varit bättre givetvis. Det kommer bli komplicerat att sy ihop med barn och sådär, men jag kommer nog åka runt till andra ställen för att kunna hoppa, säger Anna.

Innan dess, i slutet av juli, åker Anna och övriga landslaget på ett tio dagar långt läger till EM-staden Budapest.

Firar midsommar i Italien

För Anna väntar närmast en GP-tävling i Italien under midsommarhelgen och SM i Jönköping.

Karlskogas andra simhoppsstjärna, 15-åriga Johanna Johansson, skulle egentligen ha åkt till Leeds för en stor juniortävling. Men för några veckor sedan skadade hon ena handen under träning och tvingas därför dra sig ur tävlingen i England.

– Hon har gått med en gipsskena på handen under två veckor nu, så hon kan inte hoppa med huvudet före ännu. För Johannas del blir det USM den 18-20 juni härnäst, säger Ulrika.

Mer läsning

Annons