Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Steget ännu större än väntat

Hur långt är egentligen klivet upp till landets högsta serie i handboll? Det var med den frågan i skallen som jag och drygt 650 andra personer sökte sig till Idrottshuset under söndagskvällen. Att steget var stort visste alla. Exakt hur stort visste ingen.

Annons

ÖSK hade visserligen redan spelat en match. Men få av oss som var på plats igår hade sett ÖSK:s premiär mot Lugi. Rapporterna från Lund talade om att ÖSK visserligen förlorat stort. Men 25 mål framåt ingav ändå viss optimism.Kanske, kanske kunde det i alla fall bli match mot ett Skövde som bytt ut flera viktiga spelare jämfört med förra säsongen.

Och match blev det. I typ 30 sekunder. Sedan hade Skövde angett en ton som ÖSK inte var i närheten av. Efter fem minuter ledde Skövde med 5–0 och gjorde precis som de ville. En gammal kollega i Eskilstuna hävdar envist att han har sett en handbollsmatch som slutat 0–0.

Jag tror så klart inte på honom en sekund, men att Skövde skulle hålla nollan i går kändes ett tag nästan som en realistisk möjlighet. Tränaren Tomas Dunder tog timeout efter drygt fem minuter. Han hade gott kunnat ta den tidigare.

För ÖSK var inte med i matchen från start. Målvakten Frida Granberg var tillbaka efter skada och fick chansen direkt. Hon kom inte åt skotten och ersattes efter en kvart av Vivian Kamel.

Hon var det största positiva utropstecknet för ÖSK och gjorde en stormatch. Att sedan målen ramlade in ändå kan inte hon lastas för. Så stor som klasskillnaden var mellan lagen hade det inte spelat någon roll vem ÖSK ställt mellan stolparna. Visst spelade ÖSK upp sig efter mardrömsstartenstarten. Och visst är det inte de här matcherna som ÖSK ska vinna.

Men det är ändå tydligt att ÖSK behöver förstärka för att kunna vara med och ta för sig på allvar i den här serien.

Sara Johansson har talang men frånsett sin läckra flipp som innebar första ÖSK-målet fick hon inte ut mycket.

Carin Bergdahl bär offensiven på sina axlar och gör det bra. Men hon saknar skottkraften för att hota fullt ut.

Och på tal om skottkraft...

Förre ÖSK-spelaren Linn Larsson mosade in 13 mål för Lugi mot Heid. Då var det ändå i en match som de sedan förlorade. Oj, vad ÖSK hade behövt tvillingarna Linn och Lina under den här säsongen också.

Att Skövde skulle dominera på planen var väntat. Men att de skulle göra det även på läktaren var en större skräll. De knappa tiotal som satt på läktaren med röda tröjor höll hov under hela matchen. Ramsorna avlöste varandra och när de dammade av sånger inspirerade från grekiska klubben PAOK Thessalonikis fans (som sätter standarden för läktarkultur i hela Europa) ägde de Idrottshusdet totalt. Å andra sidan inte så svårt med tanke på överlägsenheten som deras eget lag visade upp på planen.

Mer läsning

Annons