Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Styrkan även en svaghet

Det brandgula laget har lämnat Örebro till förmån för den nya arenan. Men fortfarande är det Lindesberg som regerar i Idrottshuset när det gäller handboll.

Annons

JVM-guldtrion Sara Johansson och supertvillingarna Larsson, alla fostrade i Lif, hade stor show när ÖSK vann den historiska allsvenska hemmapremiären mot Sävsjö/Eksjö med förkrossande elva bollar.

När det var dags att sammanfatta matchen visade det sig att trion satt dit 27 av ÖSK:s 30 fullträffar.

Då hade tjejerna bjudit på läckra flipplobbar, stenhårda skott och blixtrande kontringsmål.

Tre spelare gör inget lag, men tillsammans med utmärkta målvakten Frida Granberg bildar guldtjejerna en kvartett som kan ta svartvitt mot högre höjder även i allsvenskan.

Men ÖSK:s styrka är även dess svaghet. Kommer det skador på någon av nyckelspelarna lär det bli tufft. Samma sak om motståndarna väljer att punktmarkera tvillingarna Larsson i ett tidigare skede än vad Sävsjö/Eksjö gjorde. Gårdagens bortalag tog inte till det draget förrän det återstod tio minuter.

Samtidigt har förstås huvudtränaren Malin Lake förberett laget på den typen av scenarion. ”Ju bättre vi blir indviduellt, desto bättre kommer vi att klara de situationerna. Bland annat har vi Anna Isgren, som inte var med i dag, som är riktigt vass på att göra sin spelare”, sade Lake.

Faller alla bitar på plats kan ÖSK utan tvekan räcka riktigt långt den här säsongen. Jag kan dock inte riktigt släppa tanken på hur grymt laget hade varit om Skövdes Karin Nydén, som ju bor i Örebro, valt att spela på hemmaplan.

Då hade jag kunnat garantera en elitserieplats.

Mer läsning

Annons