Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Supertalangen snabbare än någonsin

Säsongens första tävling på riktigt snabb is. Då krossade Kumlakillen Adam Axelsson sitt egna rekord på 500 meter – med över en halv sekund.

Annons

I tyska Inzell visade Adam Axelsson att han redan så här tidigt på säsongen, och mitt i en stentuff träningsperiod, är snabbare än någonsin.

I tävlingen Frillensee cup krossade 17-åringen från Kumla, som är juniorlandslagsman i både skridsko och cykel, sitt personliga rekord på skridskons kortaste distans, 500 meter, med över en halv sekund. I sammanhanget snarare en halv evighet.

Axelsson körde in på 38,22 sekunder, 56 hundradelar snabbare än tidigare rekordet från en tävling i Hamar i våras.

Det personliga rekordet på 500 meter sattes under söndagen, men redan på lördagen persade Axelsson på dubbla distansen. På 1 000 meter förbättrade SK Winner-skrinnaren sitt personliga rekord med tre hundradelar, till 1.16,27.

"Det gjorde jag trots tre missar, och jag är nöjd trots missarna i början av loppet. Det kändes som att jag inte är van att åka så fort", skriver Adam.

På söndagen tangerade Axelsson dessutom sitt personliga rekord på 1 500 meter, 1.56,07, och på lördagen noterade han karriärens näst snabbaste tid på 3 000 meter, 4.06,63.

I tävlingen, med åkare från ett tiotal nationer, tog Adam tre pallplatser varav en seger, på 1 500 meter.

"Jag summerar helgen som en riktigt bra start på säsongen och jag är riktigt nöjd med min prestation", skriver Adam.

Härnäst väntar nu klassiska Vinbergs minne i Västerås på söndag och helgen därpå en norsk juniorcuptävling i Hamar innan det den 14-15 december är dags för säsongens första juniorvärldscupdeltävling, i polska Zakopane.

Säsongens stora mål för Axelsson är VM i norska Bjugn i mars.

Mer läsning

Annons