Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Toivonen bakom viktig poäng

Uppgiften: Axla rollen som normalt tillhör skadade Zlatan Ibrahimovic.Ola Toivonen visade sig vara uppgiften mogen — och ordnade Sveriges 1—1-mål i EM-kvalmötet med Ryssland.

Annons

Massage, salvor, laser och smärtstillande tabletter. Fotbollslandslagets läkare Leif Swärd använde sig av alla möjliga knep för att få ordning på skadade Zlatan Ibrahimovic.

Ingen behandling hjälpte.

Smärtan i hälsenans fäste i vänsterfoten lade sig inte — och Erik Hamrén behövde hitta en ersättare till den centrala rollen i Sveriges offensiva trea till torsdagskvällens möte med Ryssland.

Valet blev Ola Toivonen.

Ett beslut som förbundskaptenen inte lär ligga sömnlös över.

Fyra minuter in andra halvlek hittade Toivonen rätt löpväg, tajmade Jimmy Durmaz inspel perfekt och placerade bollen otagbart bakom målvakten Igor Akinfejev.

- Det är ett fint anfall. Jimmy slår ett bra inlägg, jag är en mot en i straffområdet och bollen kommer mellan backen och målvakten, sade Toivonen till Kanal 5.

Det var ett mål som kom från ingenstans.

Rennes-anfallaren hade dessförinnan haft en tung inledning på matchen, hittade inte rätt i positionsspelet och hade problem med att skapa några chanser mot ett homogent och defensivt skickligt Ryssland.

Till slut hittade han rätt — och ordnade därmed Sveriges viktiga kvitteringsmål.

- En svår match utan Albin (Ekdal) och Zlatan. Det är klart att det är bra med en poäng, sade Toivonen.

Åtta minuter efter målet tvingades Toivonen lämna gräsmattan med en sträckning i baksidan av låret.

Anders Wallin/TT

Mer läsning

Annons