Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tränarbyte i NIBK är snart klart

Nya tränare tar i höst över Nynäshamns IBK:s herrlag. Klubben tror att de nya tränarna ska kunna presenteras ganska snart.

Annons
Daniel Lundström slutar.

Nynäshamns IBK är i full färd med att rekrytera en ny huvudtränare till sitt herrlag i division 2. Än så länge är inget klart.

– Klubben har knutit kontakter. Förhoppningsvis kommer det inte dröja så länge förrän vi har klarare svar, säger Jonas Carlström, som tidigare var ordförande i Nynäshamns IBK och nu fungerar som klubbens informatör.

Vad som däremot är klart är alltså att haningebon Daniel Lundström – som har varit huvudtränare för NIBK under de två senaste säsongerna – lämnar klubben.

Daniel Lundström är aktuell för ett uppdrag i sin tidigare klubb IBK Handen. IBK Handens herrlag ska nästa säsong spela i den nyinrättade norra allsvenskan.

Frågetecken finns också kring vilken eller vilka personer som ska leda Nynäshamns IBK:s unga damlag i division 4. Under den senaste säsongen har laget tränats av Andreaz Sköld.

Nynäshamns IBK har planer på att knyta flera ledare till sitt damlag.

– Då det gäller damlaget hoppas jag också att vi snart ska kunna säga mer. Men om föreningens planer går i lås kan damlaget få ett betydelsefullt tillskott på ledarsidan, säger Jonas Carlström.

Redan för ett par månader sedan tog Nynäshamns IBK ett beslut om att införa en ny organisation för sina herrjuniorer. Om det har NP berättat tidigare.

Beslutet gick ut på att klubbens tidigare juniorlag slogs ihop med lagen för pojkar som är födda 1993 och 1994. NIBK:s herrjuniorer ska under den kommande säsongen spela i både en vanlig distriktsserie och i en serie inom juniorallsvenskan.

– Vi tror att det är ett bra sätt att få våra unga spelare att utvecklas, säger Jonas Carlström.

Mer läsning

Annons