Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vann storkovan på V75 – nu skänker ÖSK-profilen pengar till barn och ungdomar: "Jättehäftigt"

Peter Johansson är ÖSK-profilen som startat ett bolag för att kunna hjälpa barn och ungdomar som har det svårt ekonomiskt.
I helgen vann han och bolaget storkovan på V75 – och nu skänker han 115 000.
– Med stor säkerhet blir det ett sommarläger för ensamkommande barn, säger Peter Johansson till Sportbladet

Annons
Peter Johansson och hans bolag skänker 115 000 kronor till barn och ungdomar som har det tufft ekonomiskt.

Peter Johansson började jobba inom ÖSK år 1985, där han bland annat varit med och startat upp ÖSK Ungdom, samt varit sportchef för klubben.

År 2016 lämnade han rollen som klubbchef för ÖSK Ungdom.

Sedan några år tillbaka driver han ett V75-bolag, där 25 procent av överskottet vid vinster går till barn och ungdomar som har det svårt ekonomiskt.

På lördagen vann bolaget storkovan. Då spelade de in hela 470 000 kronor, där varje person som var med och spelade vann 4000 kronor, och nu skänks 115 000 kronor av dessa pengar till barn och ungdomar som är i behov av det.

– Jättekul, och jättehäftigt så klart. Några av de som var med och vann i lördags skänker dessutom sin vinst på 4 000 kronor också, säger Peter Johansson till Sportbladet.

Exakt var pengarna hamnar är inte klart just nu, men Johansson säger till Sportbladet att det mest troligt kommer bli ensamkommande flyktingbarn som får ta del av pengarna.

– Det är inte hugget i sten ännu exakt vad pengarna ska användas till, men med stor säkerhet så blir det ett stort sommarläger för ensamkommande barn, framför allt tjejer. Det behöver inte vara att man åker och spelar fotboll, utan bara att de får komma iväg och bada, umgås och ha kul.

Mer läsning

Annons