Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tuff lottning för Celiks landslag

Det svenska Fed Cup-laget, där örebroaren Susanne Celik ingår, fick en tuff lottning i kvalet. 

Annons
Susanne Celik och Rebecca Peterson.

Sverge förlorade mot Schweiz i Helsingborg den gångna helgen. Susanne Celik var uttagen att spela dubbeln med ställdes över när laget ändrades i sista stund när det stod klart att matchen skulla vara betydelselös. 

Kanske får Celik

i stället debutera i kvalet för att hänga kvar i World Group II som spelas i april. Där står det nu klart att Sverige får möta Slovakien. En mycket svår motståndare då övriga alternativ var Serbien, Spanien och Japan.

– Alla lagen är tuffa. Men det här var en av de tuffaste lottningarna vi kunde ha fått, säger förbundskapten Lars-Anders Wahlgren till tennis.se.

Slovakien har hela

fem spelare på topp 80-rankingen: Dominika Cibulkova (18), Magdalena Rybarikova (47), Jana Cepelova (58), Daniela Hantuchova (73) och Anna Schmiedlova (75). Johanna Larsson är enda svenska på topp 80 så sett till rankingen kommer Sverige slå ur underläge.

– Det är bara att ta nya tag. Alla spelare är friska och krya och ska iväg och spela individuellt. Det är bara att spänna på bältena och försöka ladda för de här tävlingarna som väntar nu. När Fed Cup kommer om tio veckor är pressen på Slovakien. Vi är rankingmässigt underlägsna, men man har alltid en chans. I synnerhet i landskamper, säger Wahlgren.

Mötet avgörs i Slovakien den 18-19 april.

Mer läsning

Annons