Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tuffaste utmaningen finns utanför planen

Jag snackade med Lindesberg Volleys assisterande tränare Oskar Jönsson Vikterlöf någon gång i början av sommaren. ”Jag tror inte volleyboll-Sverige riktigt förstår vilken satsning vi gör här”, sa Oskar.
Det gjorde nog inte volleyboll-Sverige. Och inte jag heller för den delen.
Nu vet vi bättre.

Annons

Säsongens upplaga av Lindesberg blir att räkna med. På allvar.

Visserligen var gårdagens premiär mot Svedala inte någon riktig värdemätare. Det var motståndet för svagt för.

Men det gick ändå att se att Lindesberg har ett betydligt bättre lag nu än för ett år sedan. Då handlade mycket, nästan allting faktiskt, om kraftfulla polskan Malgorzata Lubera. Nu förfogar nya tränaren Barbara Lovas över en betydligt bredare trupp. 

På lördagen imponerade Nadya Greseva stort. Ukrainskan, men elitseriens vassaste räckhöjd, dundrade in några riktigt tuffa smashar, men visade också upp ett följsamt försvarsspel. Tillsammans med förra amerikanska landslagsspelaren Marcie Hampton lär hon producera poäng i massor även mot bättre motstånd.

Kul också att se passaren Josephine Tegenfalk leverera direkt. Förutom att hon skötte sig jobb med att sätta lagkompisarna i lägen bjöd hon på en snygg serverajd fram till 8–0 i andra set.

Att spekulera i hur långt Lindesberg räcker redan nu är förstås svårt, men jag blir inte förvånad om laget uppfyller sin målsättning att gå till SM-semifinal. Kvalitén finns utan tvekan där. 

Den tuffaste uppgiften för Barbara Lovas och övriga staben runt laget blir förmodligen att få alla nyförvärv att finna sig tillrätta utanför planen.

Till exempel har Marcie Hampton har flyttat från solskensstaten Florida till höstmörkret i Lindesberg. Det är skapliga omställningen.

Mer läsning

Annons