Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Två hemmahästar i V75 på Örebro

Det är två hemmahästar inkvalade till lördagens V75-finaler på Örebrotravet. Den ena Cesar Duo som tränas av rutinerade amatören Olavi Niemi och den andre är Allaballakaitoz som inför denna start har återvänt till Per Fromells träning från Åke Svanstedt.

Annons
Cesar Duo.

Cesar Duo vann sitt försök i bronsdivisionen i midsomras på Kalmar då han för Erik Adielsson ledde från start till mål. Efter det har han inte varit lika framgångsrik men Olavi misströstar inte utan tror på sin häst.

– Galopperna tar jag inte så hårt på, hästen har tagit i för mycket och en gång hade jag alldeles för lång käckrem på honom också. Normalt är han inte osäker. I jobben tycker jag han känns både piggare och starkare än inför Kalmar-starten, berättar han.

Cesar Duo hade innerspår och spetsade då han vann i Kalmar, nu har han spår 2 så man kan alltså inte klaga på utgångsläget.

– Nej, jag hade väntat mig spår åtta eller något sådant, istället blev det spår 2, perfekt, utbrister Niemi då utgångsläget kommer på tal.

Flera succéerOlavi har haft den 5-årige finskfödde hingsten sedan i våras och han köpte den efter tips av sin kompis Jorma Kontio av Pekka Korpi som Olavi tidigare har jobbat hos.

Olavi har inte bara lyckats med Cesar Duo, tidigare hade han framgångsrika Highland Queen och han har även Harris Street Hall i sin regi. Highland Queen är numera dräktig, fölungen ska han dela med Jorma Kontio.

– Jag hade stoet och Jorma betalade hingsten, det blev Red Hot Dynamite som Jorma är förtjust i. Det ska bli väldigt spännande då fölungen kommer, berättar Olavi som är optimist inför lördagens V75-final där 220 000 kronor väntar vinnaren.

per-anders JOhansson

Mer läsning

Annons