Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Väck mig när serien börjar

Har du sömnproblem? Ligger vaken om nätterna och bara vänder och vrider på dig utan att kunna somna? Till slut så trött på klockan att du kastar den allt vad du pallar i väggen bara för att väcka grannen och få lite medlidande? Grattis, för i sådana fall har jag hittat bästa medicinen till hur du ska sova gott i framtiden. Gå på hockeyallsvenskans upptaktsträff.

Annons

Jag om någon vet. Jag var själv där i Stockholm på måndagen. Manus och regi? John Blund.

Långdragen presentation av ligan, ännu segare introduktion om tv- och webb-tv-rättigheter och sedan en totalt intetsägande genomgång med överdiplomatiska tränare och spelare som bara svarade god dag yxskaft och avlöste varandra i äckliga jantelagsklyschor. Johan Tornberg, värvad från SVT som expert för hårdsatsande Viasat, höll tillsammans med Niklas Jihde i intervjuerna. Enda gången Tornberg valde att döma ut ett lag var när Peter Andersson stod vid hans sida. Då bad han Örebro-tränaren att hålla i hatten. Kanske lika bra det.

För Tornbergs verkar redan ha blåst av. 

Nio dagar återstår till premiären borta mot Bofors och den förre Västerås-tränaren tyckte att Örebro saknar både bredd och tyngd. Men mer detaljerad än så klarade han inte av att vara i sitt resonemang. Undrar då hur han sett det – när den egna tv-kanalen inte visat någon träningsmatch och knappt Peter Andersson vet hur hans nyinköpta lag står sig. Tornbergs utspel lär knappast bygga på någon som helst research. Utan snarare på att det är lättare att prata om Leksand, AIK och Malmö. Lite tyngre – och mycket tråkigare – att läsa in sig på en nykomling som normalt alltid sjunker utan flytväst i bottenträsket efter hälften av omgångarna.

Om uttalandet blir riktigt kan bara framtiden utvisa, men just nu kändes det bara rutinmässigt och som att Tornberg valde att släcka lampan i går kväll när han betat av alla lagen fram till Ö i allsvenskan.

Känslan jag annars fick på upptaktsträffen är att tidningskollegorna i Sverige nämner Örebro med respekt. Peter Anderssons starka egenskaper om att forma en grupp där alla underkastar sig laget är förmodligen viktigare än någonsin nu när han har ett helt nytt lag att arbeta med igen. Samtidigt har sportchefen Mikael Fahlander en plånbok som kan vaska om mer än bara myntfacket om det skulle börja krisa resultatmässigt. Det klirret och vetskapen skapar självklart redan irritation hos många av konkurrenterna som Örebro kommer att slåss med för att etablera sig i serien.

Bara ett roligt inslag i gäspningsfesten: Bofors tränare Sam Hallam slog i gång psykkriget på allvar:

– För Bofors supportrar är Örebro ett ställe man helst bara åker igenom.

– Om jag tippar serien? Vi blir etta och Örebro sist (skratt).

Mer läsning

Annons