Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vågad balansgång väntar Eco

Här kommer den mest osannolika meningen jag skrivit på länge. Nu ökar pressen på ett annars så opressat Eco Örebro.

Annons

Jag skriver det när halva serien är spelad, Nykomlingen ligger femma av elva lag i en liga som är stängd och som ingen kan ramla ur.

Varför?

Därför: De närmaste veckorna avgörs två saker.

1) Om Eco kan lyckas komma ur svackan som nu inneburit två raka förluster mot lag – Uppsala och Jämtland – från den nedre delen av tabellen och därmed lyckas ta sig till slutspel. Prestationen i sig vore i så fall beundransvärd med tanke på att laget är sent ihopköpt och förs framåt i ett utländskt spår av spelare som fått fjolårssäsongen saboterade av allvarliga skador. Andrew Pleick, Stefan Licartovsky och Drazen Klaric värvades i stort sett direkt från sjukgymnasten.

Nyckelmatch nummer ett väntar på tisdagskvällen hemma mot Södertälje Kings. Nummer två på lördag i Göteborg mot Gothia.

Lag nio och åtta i ligan. Just nu har Eco sex poäng att gå på.

2) När slutspelsjakten är som mest intensiv måste klubben relativt tidigt ta ställning till om de vågar satsa pengar på dyra förlängningar av Drazen Klaric och Stefan Licartovskys utländska artistkontrakt.

Klaric har varit hur bra som helst och basketligans största fynd den här säsongen.

Licartovsky har förföljts av elaka skador i både axlar och fötter. Det har inneburit att tjecken varit ojämn och inte kunnat visa rakt ut vad som gjorde honom till landslagsspelare när han anslöt i somras. Men han har ändå varit bärande.

Problemet för Eco Örebro är att man helst ska ge spelarna svar om framtiden en månad innan kontrakten löper ut i början av mars. Det underlättar även för klubbens vidare planering och avstamp för nästa säsong.

Men skulle Eco bestämma sig om ett par veckor för att förlänga kontrakten över slutspelet och sedan tappa slutspelsplatsen i de sista omgångarna – spelarnas kontrakt går ut med två omgångar kvar av grundserien – blir det en svindyr ekonomisk affär.

Även om Eco möjligen kan avvakta något närmare slutspelet och känna av läget kommer ändå balansgången att bli en prövning.

Först nu ökar pressen på Eco Örebro. På planen – men kanske ännu mer vid sidan om.

Annons