Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Väntat - nu hoppas jag Micke ljuger

Ilija Puljevic tränar inte Lif Lindesberg längre. Just nu finns det ingen som gör det. Och det säger mer om kaoset Lif verkar befinna sig i än Ilija som tränare.

Annons

Frågan var inte om den här krönikan skulle skrivas, utan när. Efter en tung fjolårssäsong, som avslutades med ett verbalt utspel från Puljevic. Där han hävdade i en NA-artikel att utan honom som tränare hade Lif Lindesberg åkt ner i allsvenskan.

Sågningen väckte reaktioner och enbart på na.se hade artikeln 32 läsarkommentarer.

Det är ungefär tre gånger så mycket som efter en ÖSK-match. Det var där familjeföreningen Lif Lindesberg plötsligt stod inför en identitetskris och fick via ordföranden Bengt Larsson ursäkta sig med att det aldrig kommer att gå att transplantera ett Lif-hjärta i Ilija.

Att Puljevic och Lif först nu kommer överens om att gå skilda vägar tror jag fortfarande har mycket att göra med just det utspelet – och trycket utifrån bland alla som fortfarande retar sig på sågningen.

För pratar man med spelarna så har jag aldrig hört någon som haft ett ont ord att säga om Ilija Puljevic. Och det tror jag inte har att göra med att ingen vågar. Hans handbollskunnande är tillräckligt stort för att leda Kroatien som förbundskapten i VM.

Och det är nog just det som gör att den här relationen kraschade.

Jag gissar på att bägge parter retat sig på varandra tillräckligt för att göra slut tidigare, men att ingen har vågat. Fram till att det plötsligt brast.

Om Lif Lindesberg fick nog av Ilija Puljevic många gånger obekvämt ärliga framtoning tror jag han tröttnade lika mycket på organisationens många fläckar. Utan att veta hur klubben fungerar så kan jag bara anknyta till mitt eget jobb och hur kontakten med Lif är där.

Kring trupputformningen verkar svaren variera med vädret och när klubben valde att berätta om att Puljevic sparkats kallade man aldrig till presskonferens där möjligheter till frågor hade funnits.

I stället ramlade det ner en Word-fil i mejlen och två mobilnummer där bägge telefonerna i flera timmar var avstängda. Tröttnar NA så snabbt förstår jag att Puljevic har fått kämpa i många frågor.

Vem tar över och presenteras på måndag som ny tränare? Jag pratade på lördagen med assisterande tränaren Micke Martinsson, som sa att han inte fått någon förfrågan att leda laget.

Jag hoppas Micke är ofin nog att ljuga för mig.

Han är mitt solklara val. Ingen har bättre inblick i talangerna på handbollsgymnasiet och möjlighet att få fram nya spännande namn i den plantskola Lindesberg en gång varit. Dessutom alltid tillgänglig och mediavan – två viktiga aspekter som klubben tappat längs vägen. I ett delat ledarskap eller i en assisterande roll ser jag helst Herman Arenvang.

Han var hemligare än James Bond när jag frågade om framtiden och har ett Lif-hjärta som han med sin inställning skulle kunna transplantera in i de nyförvärv som ändå snart måste vara på ingång?

Mer läsning

Annons