Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vem skriver brandtalet för ÖSK?

Det fanns en tid då jag ropade efter mer hjärna än hjärta inom den svenska klubbfotbollen. Vad jag menade var att det satt för många i klubbarnas styrelser som styrdes av hjärtat till den klubb de älskar.

Annons

Kärlek och hjärtats förförande röst har som vi alla vet en förmåga att ibland röra till tillvaron. När man är inne i kärlekens rus biter inga logiska argument och de beslut man tar kan ta vilken väg som helst.

Hur många gånger har man inte suttit och blivit förvånad över hur en normalt framgångsrik och omdömesgill företagare, helt plötsligt i en fotbollsstyrelse, blivit både döv, blind och dum. De blir förförda av kärleken till fotbollen, till klubben och den uppmärksamhet det ger.

På den här punkten har ÖSK varit exemplarisk sedan nystarten efter kraschen 2004. Klubben har drivit en strikt affärsmässig ekonomisk verksamhet med den svala fotbollsentusiasten Jan Karlsson i högsätet. Arbetet har imponerat inte bara på mig utan på väldigt många andra utanför Örebros gränser. Jag har också den allra högsta respekt för Jan som person och det jobb som han och hans stab genomfört.

Med det sagt vet ni som läser mina texter att jag tidigare oroat mig för att just denna sida av ÖSK:s organisation tagit överhanden på den sportsliga sidans bekostnad. Visst måste cashen in för att överhuvudtaget kunna bedriva en elitverksamhet men i min värld är det ändå det sportsliga som hela tiden ska översköljas av strålkastarljus medan de bakom får finna sig i att operera på skuggsidan. Det kan va otacksamt men är nödvändigt.

I går gick Jan Karlsson ut med en ”krisplan” på ÖSK:s hemsida och jag undrar om det verkligen är han som ska göra det. Ja rent formellt är det förstås vd:n som bör göra det men när orden ekar kallskuren innehållslös inspirationsföreläsarsvenska

à la Mia Törnblom då kanske någon annan borde skrivit texten.

Några exempel:

Nähä?

Det är när jag läser dessa ord, som naturligtvis vill väl och någonstans därinne är helt rätt, som jag gått hela vägen runt. Jag tror inte affärssvenskan når fram. Det är dags för mer hjärta och kärlek igen. Lite naiv fotbollsromantik som hugger tag i klubbens ursjäl.

Jag efterlyser en poet, musiker eller kanske en Kuban med sinne för det skrivna ordet som kliver fram och skriver det stora brandtalet för att ingjuta mod och tro hos alla ÖSK:are.

Mer läsning

Annons