Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Beachvolley: I dag slår Cavretti ur underläge

Under vintrarna spelar Sara Cavretti volleyboll för Örebro Volley. Under somrarna är hon med i beachvolleyns finrum.- Det är i beachvolleyn som jag har mitt hjärta, säger hon.

Annons

Med ett sent svar kom Sara Cavretti, som under vintern spelar för Örebro Volley, och hennes partner Caroline Alderblad, Göteborgs BC, med i Swedish beach tours deltävling i Örebro. Det är deras andra start i en deltävlingen i år. Men en sak sitter kvar – problemen.

För det första har Cavretti fått begära semester med kort varsel för att ens kunna vara med och delta.

Och för det andra är Cavretti och Alderblad rankade sist av de deltagande lagen – vilket gör att de får möta de högst rankade på en gång.

– Inga kort ligger på oss. Vi kanske spelar bäst utan press, vem vet? Vi möter ett väldigt bra lag och oddsen ligger ju därför inte på vår sida, men det är beachvolley och allt kan hända när man kommer in i ett flow, säger hon och öppnar för en seger:

- Det kan gynna oss. Varför inte smaka på de bästa först?

För Cavretti och Alderblad är det dock mer än oddsen som ligger dem i fatet. Eftersom Cavretti bor i Örebro och Alderblad i Göteborg har de inte haft särskilt mycket speltid tillsammans. De är därmed inte lika samspelta som många av konkurrenterna. Och de har dessutom inte spelat tillsammans särskilt länge. De började nämligen inte att spela tillsammans förrän i år.

– Vi har inte haft många möjligheter att träna ihop. När vi spelar tillsammans kommer vi ha mycket att jobba på, säger hon.

Trots att Cavretti inte är allt för samspelt med Alderblad, anser hon att de båda kompletterar varandra i spelet.

– Hon är en van blockspelare. Hon brukar få stå vid nätet och blocka medan jag spelar försvar. Det är det jag brukar, och så får hon göra vad hon är van vid. Det är gött att ha det så.

– Vi kommer att slita hårt. Vi är båda snabba spelare och duktiga på försvar. De andra kommer att få det jobbigt med att döda bollen, säger hon.

Och att det är jobbigt att döda bollen mot Cavretti och Alderblad har de första motståndarna från deltävlingen i Helsingborg fått erfara.

– Vi var lägst rankade och kom in som underdogs. Men vi vann första matchen, säger Cavretti, som öppnar för en repris – utan att hoppas på för mycket:

– Det är ett ganska gött läge att komma in i turnering utan att ha någonting att förlora.

De går in i turneringen i dag torsdag klockan 16.00 mot Thurin/Thurin. Dagens matcher inleds klockan 11.00 och avslutas klockan 18.00.

Spelplats Hamnplan i centrala Örebro.

Så spelas Swedish Beach Tour i Örebro

Swedish Beach Tour avgörs i totalt sex deltävlingar. Tävlingen i Örebro, som inleds i dag och avslutas på lördag, är den tredje i ordningen.

På herr- och damsidan deltar åtta lag vardera. Totalt 32 spelare.

Det är utslagning som gäller men ett lag som förlorar en match får en ny chans innan man är utslaget.

I dag, torsdag, spelar varje lag en match vardera. Spelschemat ut för våra lokala hopp:

Herrar, 17.00: Viktor Nyström/Markus Palm– Josef Pernholm/Linus Tholse.

18.00: Martin Appelgren/Martin Barrefalk–Johan Bergman/Ludvig Simonsson.

Damer, 16.00: Sara Cavretti/Caroline Alderblad–Kristina Thurin/Susanna Thurin.

Lördag är finaldag och då spelas även två uppvisningsmatcher. 14.00 möts Örebro Hockey–ÖSK och 17.30 spelar Björn Berg/Simon Dahl mot ett brasilianskt lag.

Mer läsning

Annons