Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Chockbeskedet: Landslagsspelare slutar

Lindesbergs landslagsspelare och stjärnspiker slutar med volleyboll med omedelbar verkan. Men ersättaren är redan klar.  

Annons
Sara Malmlöv, t v.

För en dryg vecka sedan kom chockbeskedet att Sara Malmlöv bestämt sig för att sluta med volleyboll trots att hon står under kontrakt   Så sent som i maj var Sara uttagen i svenska landslaget och nyheten slog ner som en bomb i volleyboll-Sverige.

"Sara Malmlov får inte ihop sitt livspussel och lägger volleybollskorna på hyllan", skriver Linde Volley på sin webbplats.

Ersättare blir Nette Peit, 22-årig landslagsspiker från Estland. Nette kommer från spel i estländska Kohila, vinnare av The Baltic League med de åtta bästa lagen I Estland, Lettland och Litauen.

"Med stark servemottagning, bra försvar, härlig spänst och en rapp högerarm, kommer Nette bli en tillgång i elitserien. Hon har redan visat förmåga att leverera på landslagsnivå, och var bäst på plan med sinna 18 poäng i årets EM-kvalmatch mot Bosnien-Hercegovina. Vi har även sett henne dominera i landskamper mot Sverige", skriver Linde på sin webbplats.

Linde har nu en vakans kvar att fylla innan truppen är fulltalig. Truppen kommer att krympas från 13 till tolv spelare beroende på begränsningsregler för antalet utländska spelare.

Läs mer om spelarförändringen i Linde Volley i tisdagens pappers-NA eller köp den som e-tidning i morgon!

Mer läsning

Annons