Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Extra årsmöte i Lindesberg: Nu avgörs styrelsens öde

Roger Larsson har redan avgått. Nu ska medlemmarna få chansen att säga sitt om resten av Lindesberg Volleys styrelse efter skandalen. Men vem som sitter i valberedningen är hemligt.

Annons

Det var på onsdagen som Lindesberg Volley gick ut på sin hemsida med det korta meddelandet att ett extra årsmöte var utlyst till den 13 november med en enda punkt på dagordningen: "Val av ny styrelse:"

Men det handlar enligt ordföranden Bertil Senneryd inte om att fler valt att avgå efter kassören, sportchefen och styrelseledamoten Roger Larsson. Utan om en bredare översyn.

– Det är bara Roger som har avgått, och då har vi givit valberedningen fira händer att titta på alltihop. Sedan är det upp till medlemmarna att säga sitt, säger han.

Vem som leder valberedningen vill Senneryd däremot inte svara på.

– Är det viktigt?

Det vore intressant att få ett namn, någon man kan prata med.– Jag tycker så här: Vi låter dem arbeta i lugn och ro.

Det var SVT:s Tvärsnytt som rullade upp skandalen kring Lindesberg Volley. Klubben hade skrivit dubbla kontrakt med stjärnan Nadja Greseva-Nevodnich, som enligt avtalet som skickades in till Migrationsverket skulle ha 14 300 kronor i månaden i lön men som i rena pengar bara fick ut ett par tusenlappar och istället kompenserades med olika förmåner. Ett upplägg som Migrationsverket och Riksidrottsförbundet ogillade. Dessutom hade Grevea-Nevodnich i strid med sitt arbetstillstånd också jobbat för företaget Linde Energi.

Mer läsning

Annons