Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fahlander lånar till Örebro Volley

Örebro Volley klarar sig undan kronofogden. Hjälpen kommer från ett oväntat håll. I dag går Örebro Hockeys starke man Mikael Fahlander in med ett räntefritt lån på 115 000 kronor.

Annons
Mikael Fahlander.

– Jag tar bara mitt ansvar som örebroare, säger Fahlander.

NA har tidigare berättat om Örebro Volleys ekonomiska problem. Klubben släpar efter med en kvarts miljon och klubben har i dagsläget en oreglerad skuld till kronofogden på drygt 100 000 kronor som förfaller i dagarna.

Affärsmannen Mikael Fahlander går nu in och hjälper klubben. Helt på eget initiativ.

– Jag lånar ut 115 000 kronor räntefritt till klubben. Pengar som klubben får betala tillbaka när de har möjlighet. Det jag ger dom är en frist att komma ur eländet, säger Fahlander.

Har du plötsligt blivit volleybollvän?

– Ja, det var faktiskt inte långt ifrån att jag gick in som huvudsponsor i Örebro Volley när jag drev Assistansia för några år sedan. Vi hade ett bra upplägg men det blev aldrig av.

I höst ska pengarna betalas tillbaka till Fahlander, det finns reglerat i uppgörelsen.

Den flerfaldiga mästarklubben har under det senaste året försökt få till ett samarbetsavtal med kommunen men misslyckats.

Ordförande Olle Anfelt anser att klubben nonchaleras av kommunen.

– I tio års tid har vi haft samarbetsavtal som gett oss 50 000–75 000 kronor, men de pengarna är tydligen helt borta. Kommunen är uppenbarligen helt ointresserad, säger Anfelt.

Örebro Volley har även ansökt om ett speciellt elitstöd men eftersom kommunen omorganiserar så har den ansökan lagts i malpåse.

Flera hjälper till

Olle Anfelt är tacksam för Mikael Fahlanders hjälp.

– Mikael hörde av sig på egen hand. Han har varit i liknande situationer med Örebro Hockey. Men det är fler personer än Mikael som hjälper oss med pengar. Vi har ju löpande kostnader som måste betalas, säger Olle Anfelt.

Mer läsning

Annons