Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Får Linde behålla succétränaren?

Efteråt stod han i centrum för allas hyllningar. Nu återstår att se om guldcoachen Matthew Botsford blir kvar i Lindesberg.
– Jag får sätta mig ner med styrelsen och prata. Men jag är inte ensam om att ta beslutet, säger Botsford.

Annons

Matthew Botsford syftar på flickvännen Lindsey som lämnade ett jobb som tv-ankare i USA för att följa med honom till Sverige. Hon vill säkerligen ha ett ord med i laget när parets gemensamma framtid ska bestämmas.

Klart är i alla fall att Matthew Botsford gjort sig oerhört populär i Lindesberg. Superlativen haglar när spelarna ska beskriva sin coach. Och efter att såväl Barbara Lovas som Michael ”Mini” Jensen fått lämna Lindesberg efter bara en säsong vardera så verkar nu Lindesberg ha hittat en tränare som går hem i alla läger.

– Det är det största som jag har varit med om i min tränarkarriär. Vi har jobbat för det här i tio månader och det är en härlig resa vi har gjort. När jag kom hit visste jag ingenting om laget och spelarna visste ingenting om mig, säger Botsford som sträckte båda händerna i luften efter att matchbollen slagits in.

En kontrollerad segergest. Men efteråt var Botsford märkbart tagen av uppståndelsen.

– Fenomenalt med så mycket folk på plats. Vi har verkligen fått ett stort stöd från många i kommunen.

Vad var nyckeln till SM-guldet?– Jag har sagt det förut och jag säger det igen – jag är lycklig att ha tolv spelare som alla kan gå in och prestera när jag ber om det. Se bara i dag, alla spelare var inne på planen. Dessutom har jag haft två bra lagkaptener i Anna Rönnbäck och Margie Giordano som verkligen har gjort ett stort jobb.

Mer läsning

Annons