Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förlust i tränarkampen för Oskar

Förra säsongen jobbade Oskar Jönson-Vikterlöf ihop med Johan Isacsson i Lindesberg Volley. Under lördagen stod de båda på varsin sida i derbyt, och det blev inget roligt återseende för den nye Örebro-tränaren.

Annons

Oskar Jönson-Vikterlöf lämnade Lindesberg efter sex säsonger som assisterande tränare i somras för att i stället vara huvudansvarig i ärkerivalen Örebro Volley. I säsongens första derby ställdes han mot Johan Isacsson. Det var hans tidigare läromästare som triumferade i Idrottshuset. Linde vann med klara 3–0 (25–18, 25–14, 25–18) i set.

– Han har inte bättre koll på vad vi gör, än vad jag har på dem. Vi båda tittar mycket på olika videoklipp. Det är ingen större stilistisk skillnad på spelet i volleyboll-Sverige, men de fick till sin utformning bättre i denna match, säger han.

Stundtals under de tre seten stod Örebro upp bra, och det skiljde stundtals inte alltför många poäng på tavlan. Men Lindesberg var bättre konsekvent när det gällde, och körde ifrån sina motståndare.

– När vi spelar bra, så visar vi att vi absolut hänger med. Lindesberg var riktigt starka i sitt försvarsspel, och lyckades med sina satsningar hela tiden. Då är de svårstoppade. Vi hade inte den aggressivitet som jag hade hoppats på och var inte tillräckligt disciplinerade, och det måste man vara mot ett sådant här bra lag om man själv inte får till någon serie med flera poäng i rad.

Efter tre omgångar är Örebro näst sist i tabellen med en inspelad poäng. 5 november, onsdag, väntar ett hemmamöte med femteplacerade Sollentuna.

– Nu har vi tid att bygga upp vårt eget spel, och utveckla de saker som vi behöver jobba med. Sollentuna är väldigt duktiga anfallsmässigt. Mycket av deras offensiv går igenom Whitney Turner, som tidigare spelat i Örebro, och vi måste få stopp på den, säger 28-årige Oskar Jönson-Vikterlöf.

Mer läsning

Annons