Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hemmahoppen föll - nu väntar ödesmatcher

De lokala hoppen förlorade direkt i Swedish Beach tour.Nu väntar ödesmatcher för att klara sig kvar i turneringen.

Annons
Sara Cavretti.

Örebro Volleys Sara Cavretti och Caroline Alderblad från Göteborg fick tuffast tänkbara motstånd i inledningen på Swedish Beach tour i Örebro. På andra sidan nät stod toppseedade systrarna Kristina och Susanna Thurin. Sollentunatjejerna var favoriter och vann i två raka set på Hamnplan.

- Det är tufft i blåsten, särskilt som vi inte är så samspelta. Vi har bara gjort en turnering ihop och systrarna Thurin har väl gjort 3000, säger Cavretti.

Thurin-systrarna knep det första setet med 21-14 och det andra med samma siffror.

- Vi blev lite för stressade, säger Sara Cavretti.

Paret Cavretti/Alderblad får spela en ödesmatch under fredagen. Seger mot Sigrid Simonsson och Lisa Sundberg är ett måste om paret ska hålla sig kvar i turneringen, som är den tredje deltävlingen på svenska beachvolleytouren.

- Det kommer bli en jättetuff match. Alla lag som är här är bra.

Även Viktor Nyström och Marcus Palm, som kommer från Örebro men representerar Göteborg respektive Iksu, tvingas till elimineringsmatch under fredagen. Hemmaspelarna föll mot toppseedade Josef Pernholm och Linus Tholse med 2-0 i set.

Martin Appelgren, med Örebrobakgrund, och Martin Barrefalk är andraseedade i turneringen. Paret vann sin första match, mot Johan Bergman och Ludvig Simonsson, med 2-0 i set. I morgon spelar Appelgren och Barrefalk därför en tidig match om att gå direkt till semifinal.

Läs mer om Swedish Beach tour i fredagens NA, papperstidningen, som du även kan köpa som e-tidning!

Mer läsning

Annons