Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Isacsson: ”Bästa matchen sedan jag kom hit”

Lindesberg är i storform inför finalen i GP. Då hyllar tränaren hela laget.

Annons
Johan Isacsson.

25-21, 25-22, 25-16. Lindesberg hade full kontroll på ”skräckmotståndaren” Hylte/Halmstad i semifinalen av Grand Prix i Katrineholm. Tidigare har det gått betydligt tyngre. När lagen möttes i SM-slutspelet i våras blev det respass i semifinalen för Lindesberg. Roligare blev det inte i höstens seriemöte där västkustlaget vann i tre raka set.

Som tränare för Lindesberg hade Johan Isacsson inför måndagskvällens möte sju förluster av sju möjliga mot Hylte/Halmstad. Nu kom revanschen och coachen väljer att inte spara på superlativen.

- Jag är jätteglad och stolt. Det här var den bäst genomförda matchen sedan jag kom till klubben. En heroisk insats, säger Isacsson.

En klassiskt helgjuten laginsats låg till grund för segern där flera spelare visade sig från sin bästa sida. En av dem var Martina Svensson, offensivt bäst i matchen med sina 16 poäng. Efteråt lovordas hon av sin tränare.

- Alla gör ett jättejobb och Martina gör sin bästa match i den här klubben.

- Hon har haft för lite utdelning på sin högerkant tidigare. Men i dag fick hon utdelning och då vinner vi med 3-0, konstaterar Isacsson.

Sedan Lindesbergs stjärnvärvning från Brasilien Yslani Kelly anlände i mitten av december har klubben på tre matcher inte tappat ett enda set. Även nyförvärvet får en guldstjärna av Isacsson efter segern mot Hylte/Halmstad.

- Hon är cool. Vi kallar henne för ”Ice-Man” i laget. Hon är iskall och darrar aldrig. Det är precis som i fotboll. Utan ett bra mittfält får Zlatan inga bollar, så är det ju, beskriver Isacsson sin nya passare.

Nu väntar final mot Engelholm, ledare av elitserien med 13 vinster på 13 matcher. Trots den nästintill fläckfria insatsen mot Hylte/Halmstad kommer det krävas ännu mer i finalen, tror Isacsson.

- Det blir jättesvårt. De krossade Katrineholm (3-0) så vi får se vad vi kan hitta på. Vi måste upp en nivå till. Men nu har vi en match i benen och har momentum. Det ska man inte förakta, säger han.

Mer läsning

Annons