Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Knäskada stoppar talangen: "Tillbaka till slutspelet"

Elitseriepremiär i Lindesberg arena. Då tvingades Sveriges största talang sitta vid sidan. Knäskadad.– Jag siktar på att vara tillbaka i slutspelet, säger degerforsaren Madelene Green.

Annons
Madelene Green (till höger).

Degerforsaren Madelene Green, fortfarande bara 20 år gammal, fick pris som årets genombrott i elitserien redan för säsongen 2010/11 och debuterade i A-landslaget samma år, som 17-åring.

Inför förra säsongen bytte hon Rig Falköping mot Hylte/Halmstad och var med och förde laget till ett historiskt SM-guld – och slutade själv på åttonde plats i elitseriens poängliga, som näst bästa svensk.

Men på en träning med landslaget i Halmstad i maj fick framgångssagan ett abrupt uppehåll. Green landade fel efter en smash, och vänsterknäet trasades sönder.

I torsdagens elitseriepremiär var hon i stället uppskriven som assisterande tränare för att få sitta med på bänken hos nya klubben Sollentuna.

– Knäskålen hoppade ur led, främre korsbandet gick sönder och det blev en liten meniskskada. En ny teori  säger att man ska rehaba upp musklerna i benet före operationen för att korta rehabtiden efteråt, så därför är jag nyopererad nu. Mitt mål är att komma tillbaka till SM-slutspelet, säger Green.

Hur är det att stå vid sidan och se på?– Det är en utmaning. Det kliar lite i fingrarna och jag vill jättegärna spela, men jag får inte. Jag känner ändå att det är viktigt att engagera sig för att komma in i laget, och jag vill visa att jag är aktiv och en del av det här gänget. Jag försöker pusha de andra så mycket det går.

Varför lämnade du Halmstad efter SM-guldet, berodde det på skadan?– När jag skadade mig hade jag inte bestämt var jag skulle spela än. Men jag valde Sollentuna eftersom jag ville ha en utmaning. I Halmstad spelade jag i en klubb som man visste skulle komma högt upp, i Sollentuna är det mer: "Nu kör vi!" Ja, jag kände att jag behövde en ny utmaning, och det har jag fått, säger Green och fortsätter:

– Jag är jättenöjd med valet. Sollentuna är jättekul, ett jättebra lag, en jättebra klubb. Jag är skitnöjd med allt. Det är klart att jag saknar Halmstad lite, Jonna (Wasserfaller) är ju där, men jag är nöjd ändå.

Starten i nya klubben kunde ha blivit bättre. Sollentuna förlorade elitseriepremiären borta mot Lindesberg volley i raka set, 25–16, 25–14, 28–26.

– Om vi kämpar på som vi gör tror jag ändå vi kan gå ganska långt. Men då måste vi kämpa hårt, för i dag räckte det inte. Sista setet var bättre, men vi behöver kämpa ännu mer om vi ska komma upp bland de bästa, säger Green men tillägger sedan:

– När jag kommer tillbaka – då tar vi SM-guld!

Mer läsning

Annons