Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Landslaget på träningsläger i Lindesberg

Gångavstånd mellan boende och träning samt en ”kanonhall”. Det var avgörande faktorer när svenska herrlandslaget i volleyboll valde ort för träningsläger. Fram till på måndag bor och tränar den 14 man starka truppen i Lindesberg.

Annons
Sveriges landslag i volleyboll tränar just nu i Lindesberg.

Det svenska herrlandslaget samlades i Lindesberg redan i går. Med träningar öppna för allmänheten hoppas laget få till ett riktigt bra samspel inför VM-kvalet i Nederländerna.

– Grabbarna bor på stadshotellet och har fem minuters promenad till arenan. Lindesberg har riktigt bra träningsförutsättningar, säger Oskar Jonsson Vikterlöf, till vardags assisterande tränare för Lindesbergs damlag.

Vid kommunen menar

man att lägret gynnar Lindesberg som sportstad.

– Det här är jättebra för Lindesberg. Förhoppningsvis får andra klubbar upp ögonen för träningsmöjligheterna som finns här, säger Johan Tranquist, kultur- och fritidschef i Lindesbergs kommun.

Landslagslägret är en uppvärmning inför VM-kvalet som startar nästa vecka. Fram till måndag hålls de åtta träningarna i Lindesbergs arena öppna för allmänheten.

– Jag hoppas många kommer och tittar, säger förbundskapten Johan Isacsson, som också är chefstränare för Lindesbergs damlag.

Mer läsning

Annons