Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Linde-stjärnor i trafikolycka- kraschade på väg till match

Guldfavoriten Lindesberg Volley förlorade överraskande premiären borta mot Hylte/Halmstad. Men det kom i skuggan av den trafikolycka som drabbade fyra av lagets spelare före matchen.

Annons

Lindesberg Volley reste tidigare under söndagen ner till Halmstad för premiärmatch i elitserien mot Hylte/Halmstad. Laget färdades i två fordon, en minibuss och en personbil där den sistnämnda var med i en trafikolycka på väg till matchen.

Blixthalka rådde och det gjorde att bilen, där fyra Lindesberg-spelare fanns, åkte av vägen och kraschade rätt in i räcket.

Spelarna klarade sig lyckligtvis oskadda, men chockades.

- Vi körde fortfarande med sommardäck och det var riktigt halt på vägen. Det var en olycka precis innan där en bil låg upp och ner. Polisen och brandkåren hade satt ut varningstriangel på vägen och bad oss att sakta in. När vi gjorde det åkte vi av vägen, berättar landslagscentern Anna Rönnbäck, som satt i det främre passangerarsätet vid kraschen.

- Vi hade hunnit sakt in en del så det hade kunnat sluta mycket värre. Men visst var det skakande ändå. Tur att polisen och brandkåren fanns i närheten. De kunde lugna oss och hjälpa upp bilen på vägen igen.

Samtliga spelare i personbilen kunde sedan delta i matchen mot Hylte/Halmstad som slutade med förlust, 3-1 i set (25-23, 25-19, 18-25, 28-26.

Läs mer i måndagens NA, papperstidningen!

Mer läsning

Annons