Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Linde värvar vidare

Lindesberg volley fortsätter värva storspelare inför kommande säsong. Senast i raden är Tina Johansson som lockats från största konkurrenten Örebro.

Annons
Tina Johansson. Här i Örebros tröja.

I förra veckan blev det klart att amerikanen Matthew Botsford tar över tränarsysslan i klubben efter ”Mini” Jensen, det var en oerhört viktigt pusselbit för klubbens fortsatta satsning mot toppen. Bara några dagar senare förlängde flera av klubbens nyckelspelare sina kontrakt. Och även för Tina Johansson var tränarfrågan avgörande.

– Linde kontaktade mig direkt efter vår säsong tagit slut och sedan dess har vi hållit kontakten. Men jag var tydlig med att jag inte ville skriva på förrän de gjort klart vem som blir tränare. Jag har inte träffat Botsford själv men bara hört bra saker om honom, säger Johansson.

"Som natt och dag"Tina Johansson hade även ett kontraktsförslag från Örebro men valde att skriva på för ett år hos länskonkurrenten. Ett tufft val att ta men Johansson satte det sportsliga i första rummet.

– Man får gå på magkänsla ibland, pendlingen blir så klart negativt men Linde är en klubb med resurser som satsar. De har stor publik på varje match, det är som natt och dag jämfört med Örebro, menar Johansson.

Fler förvärv på gångFörsäsongsträningen har inte dragit i gång på allvar ännu och spelarna i Linde har inte hunnit bestämma någon målsättning för den kommande säsongen men med Tina Johansson i laget ser det ljust ut. Och fler nyförvärv är att vänta enligt Johansson.

– Vad jag hört är inte lagbygget klart än.

Mer läsning

Annons