Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lindesberg föll i semifinalen

(Uppdaterad 21.20) Tre raka set. Sedan hade Lindesberg Volley förlorat grand prix-semifinalen mot Katrineholm. Nu väntar tredjeprismatch mot Gislaved.
– Attans, säger Tina Johansson.

Annons

Lindesberg Volley och Katrineholm följdes åt i de två inledande seten och turades om att vara i ledningen. Men båda seten slutade på samma sätt – med 25–23-seger för Katrineholm efter att hemmalaget visat styrka och nervkontroll under slutbollarna.

– Vi hade inte det där lilla extra i dag, tyvärr. Jag vet inte vad som avgjorde, egentligen. Det gäller att kunna döda bollen när man har den och ta vara på tillfället och det gjorde vi inte, säger centern Tina Johansson.

Och liksom i Lindesberg arena tidigare i vintras, i elitserien, vann Katrineholm matchen med 3–0 efter att ha gjort ett ryck i mitten av tredje set för vinst med 25–19 där.

– Faktum är att Katrineholm var bättre i dag än de var senast vi mötte dem, vilket betyder att vi var ännu mycket bättre än vi var då, för då kändes det som att vi kom från olika divisioner, säger Tina.

"Ska ta dem i serien"

Men trots stora steg framåt ändå en ny 0-3-förlust, alltså.

– Nu är det bara det där lilla extra som saknas för att vi ska slå dem. Vi ska möta dem en gång till i serien, och då ska vi ta dem, säger Tina.

Tina noterade sex poäng mot Katrineholm och var med det fjärde bäst i laget efter Marjorie Giordano (14), Klaudia Grelowska (11) och Anna Rönnbäck (8). Landslagscentern Johansson hade en tung inledning på säsongen och fick nöta mycket bänk. Men de senaste omgångarna i elitserien har hon, liksom i går, spelat från start.

– Det var en tuff period i höstas, men nu har jag spelat upp mig. Jag känner mig fortfarande inte säker på min plats, men nu fightas jag i varje fall om den. Det har funkat bra på slutet, och jag tror att vi tjänar på den här konkurrensen i slutändan, säger hon.

Förlusten i grand prix-semifinalen innebär att Lindesberg nu får ladda om för fredagens tredjeprismatch mot Gislaved.

– Det är surt att åka ut, vi ville spela final. Men nu ska vi läsa in oss på Gislaved och satsa allt på den matchen istället.

I finalen ställs Katrineholm mot elitserieledaren Engelholm, som besegrade just Gislaved med 3–1 i set tidigare under torsdagen.

Tryck här för att komma till volleybollförbundets grand prix-livescore.

Tina Johansson. Här i Örebros tröja.

Mer läsning

Annons