Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lindesberg jagar guldcoach

Lindesberg Volley är på jakt efter Örebros tidigare guldcoach Ismo Peltoarvo.
– Utmaningen kittlar, men jag måste få familjesituationen att fungera, säger Peltoarvo.

Annons

Lindesberg Volley fortsätter att mobilisera i jakten på framtida Europacupspel. Nu är klubben på jakt efter meriterade coachen Ismo Peltoarvo som de senaste säsongerna varit verksam i Falkenberg.

Under 90-talet tog han KFUM Örebro till tre SM-guld och därefter har han bland annat fungerat som förbundskapten.

– Vi har många duktiga tjejer i truppen och för att utveckla dem ytterligare ett snäpp krävs en riktigt vass tränare, säger Lindesbergs sportchef Roger Larsson.

Peltoarvo var nyligen på plats i Lindesberg för att skaffa sig en egen uppfattning om klubben.

– Jag åkte upp mest av nyfikenhet, men måste säga att jag blev positivt överraskad. Som jag ser det har Lindesberg många av de ingredienser som krävs för att utveckla verksamheten och skörda framgångar.

Och vilka ingredienser är det?

– Det är tre saker: En passionerad ledarstab som är beredd att jobba hårt, möjligheterna att kunna träna så mycket som man önskar och dessutom tycker jag mig skönja ekonomiska muskler att sätta bakom det hela.

Peltoarvo själv låter sugen på en ny utmaning, men säger att chanserna att han kommer till Lindesberg är 50-50 i dagsläget.

– Det är ett stort steg för familjen och inget lätt beslut att ta. Vi har en dotter som är 15 år som fick flytta runt ganska mycket under sin uppväxt och vi vill gärna ha henne med nu också, säger Peltoarvo som har lovat Lindesberg ett beslut under veckan.

Mer läsning

Annons