Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lindesberg vidare i cupen

Nordens kanske bästa volleybollag gjorde processen kort med Orion.
Men trots 0-3 (9-25, 10-25, 12-25) mot Lindesberg i svenska cupens kvartsfinal var Degerforslagets nya coach Mikaela Green sprudlande glad efteråt.

Annons

– Jag är jättenöjd, jag tycker att vi spelade jättebra, säger hon.

Lindesberg kom till Stora Vallahallen och gårdagens kvartsfinal i svenska cupen med starkast tänkbara lag.

Laget, som av av många tippas ta hem SM-guldet till våren, ställde upp med fem landslagsspelare och tre amerikanska proffs – mot ett Orion som tappat hela startsexan sedan de i våras spelade elitseriekval.

Det blev heller inte mycket till match. Lindesberg hade ett högre tempo och styrde spelet precis dit de ville. Siffrorna, 3-0 (25-9, 25-10, 25-12) till gästerna, kunde ha varit ännu större om de bara hållit uppe koncentrationen.

Men Orions unga lag lät sig inte nedslås av det, utan kämpade på varje boll. Det var också det tränaren Mikaela Green tog fasta på efter matchen.

– Det jag är mest nöjd med är inställningen, positiviteten. Det är kul att se att spelarna fortsätter att vara glada trots att vi har tio bollar upp, att vi inte surar ihop. Det är en bra egenskap, att fortsätta kämpa, för det är jobbigt att möta lag som aldrig ger sig, säger hon.

Cupmatchen fungerade också som Orions första och enda träningsmatch inför division 1-säsongen som inleds på söndag, hemma mot RIG Falköpings B-lag där Degerforstjejen Jonna Wasserfaller numer spelar.

I och med segern är Lindesberg klart för semifinal i svenska cupen, där de ställs mot Gislaved. I den andra semifinalen möts Hylte/Halmstad och Sollentuna.

Mer läsning

Annons