Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mästarcoachen startar herrlag i Örebro

Damernas elitserie i volleyboll med två lag från regionen startar på torsdagen. Nu vill KFUM Örebro inte vara sämre på herrsidan och startar därför ett herrlag i division 1.

Annons
Jonas Håård.

Tränare för KFUM Örebros nystartade herrlag, som kommer att spela i division 1, är förre SM-guldcoachen för Örebros damer Jonas Håård. Han förde Örebro till guld säsongen 2007/2008. Förra säsongen startade föreningen, där Madeleine Eriksson är ordförande, drop in-volleyboll på Tegelbruket. I våras var intresset tillräckligt stort för att skapa ett herrlag.

”Där står vi nu. Laget med 20 killar tränar två gånger i veckan. Laget är en blandning av spelare som spelat i andra klubbar, studenter och nyanlända”, skriver klubben i ett pressmeddelande.

– Vi har haft ganska svårt att rekrytera killar då vår verksamhet bara bestått av tjejer.  Har det kommit någon kille har de inte tyckt det varit så kul när de sett alla tjejer. Styrelsen bestämde sig därför för att göra en satsning mot killar och nu har vi två lag igång. Grymt roligt, säger Madeleine Eriksson i pressmeddelandet, där även Jonas Håård säger:

– Den här resan här så mycket viktigare än målet, säger Jonas. Det ska bli spännande att se hur långt vi kan nå med denna blandning av spelare. 

Premiären spelas på lördag 13.00 i Idrottshuset. Uppsalalaget Teknikum gästar.

I mitten på 2000-talets början spelade Örebro universitets IF i allsvenskan och division 1 på herrsidan.

Mer läsning

Annons