Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

NA-tv: SM-guld till Lindesberg

Lindesberg Volley är svenska mästarinnor. Hylte/Halmstad besegrades med 3-1 i den tredje finalmatchen.
- Fantastiskt! Helt otroligt roligt att få avgöra här inför vår härliga publik, säger lagkaptenen Anna Rönnbäck med tårar i ögonen och guldhatt på huvudet.

Annons

NA-tv: Segerintervju med Josephine Tegenfalk

Ingen lag från Lindesberg har någonsin vunnit ett SM-guld i en lagsport tidigare. Innan i dag alltså. Nu kan Lindesberg Volley titulera sig bäst i landet. Den tredje finalen började planenligt men det skapades nerv i matchen när Hylte/Halmstad kvitterade till 1-1 i set.

Lindesberg lyckades dock svara och vann de två följande seten relativt enkelt. Därmed kunde SM-guldet säkras inför den egna hemmapubliken i Lindesberg arena, fullsmetad till sista stolen. Officiellt var 1297 åskådare på plats i den delade arenan. Tätt och underbar stämning hela vägen.

- Vi har en underbar stampublik på 400-500 personer som alltid följer oss. Nu var det förstås extra kul med så mycket folk, men vi är verkligen tacksamma över stödet vi haft hela säsongen, säger Rönnbäck.

Inte helt överraskande var det Marjorie Giordano som svarade för flest poäng i Lindesberg. 16 stycken från henne den här gången. Men många klev fram och visade att Lindes guldlag är ett lag, där alla bidrar.

- Matt har gjort ett oerhört bra jobb med att foga samman alla bitar, fått oss att fungera som det lag vi är. Han förtjänar verkligen allt tänkbart beröm, säger Sofie Lundberg, den förra spikern som i år gjorts om till libero och som i den positionen dominerar och delar jobbet med Kaisa Wallin.

- Klart att man i bland vill upp och trycka in en smash, men det är lika roligt och viktigt att rädda dem i bakplan, säger Sofie.

Det var Lindes första SM-guld, men Sofie Lundbergs andra.

- Det är svårt att jämföra. När vi vann med Örebro 2008 var vi helt otippade. Nu har vi mer och mer växt fram som favoriter, och verkligen lagt ned ett stort jobb för att nå hela vägen. Det är så oerhört skönt att lyckas.

Klicka här för att komma till matchrapporten (via förbundets live-rapportering)!

Läs allt om Lindesbergs guld i måndagens NA, papperstidningen!

Mer läsning