Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nye tränarens första värvning

Örebro Volleys nye tränare Oscar Jönsson Vikterlöf har gjort klart med sitt första nyförvärv till klubben.

Annons

Det handlar om degerforsaren Olivia Molin, som är fostrad i Orion men sedan valde att flytta till Lindesberg för att gå på volleybollgymnasiet. Där hade hon Oscar Jönsson Vikterlöf som tränare och nu återförenas duon alltså i Örebro.

– Olivia är en spelare som jag har känt länge och därför vet jag väl vilken potential hon har. Även om hon spelat mer passare och spiker under sin tid på volleybollgymnasiet i Lindesberg så har jag alltid trott att hennes högsta potential är som libero, en position som hon nu ska gå över till hos oss. Med tid och hårt arbete så tror jag att hon kan bli en ledande spelare för Örebro Volley i framtiden, säger Jönsson Vikterlöf till klubbens hemsida.

Molin är oprövad i elitseriesammanhang men anser sig redo för uppgiften. Hennes främsta egenskap på planen är att hon behärskar alla moment.

– Största styrkan ligger i att jag inte har någon stor svaghet, utan är stabil. Jag är en allround spelare som gillar att göra olika saker på planen. Har bra speluppfattning och är en taktisk spelare, säger Olivia Molin till hemsidan.

Örebro Volley gick till slutspel för första gången på tre år den gångna säsongen, men åkte ut direkt i tre raka matcher mot Hylte/Halmstad i kvartsfinalen. Nu ska laget ta nästa steg under Oscar Jönsson Vikterlöf som tagit steget från Lindesberg (där han var assisterande tränare) till att ta över huvudansvaret i Örebro.

Mer läsning

Annons