Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Örebro hämtar ny tränare – från Linde

Örebro Volley har gjort klart med en ny huvudtränare. Han hämtas från lokalkonkurrenten Lindesberg.

Annons

Oskar Jönsson-Vikterlöf har varit assisterande bakom sju huvudtränare i Lindesberg Volley. Nu tar han klivet upp som huvudansvarig - och han gör det i Örebro.

– Jag känner mig ärad att ha blivit ombedd att bli Örebro volleys nästa tränare. Klubben har en fantastiskt fin historia, mycket av den utspelade sig också under mina uppväxtår i Örebro där båda mina föräldrar länge var involverade i diverse roller kring elitlaget och övriga föreningen, säger han i ett pressmeddelande.

Målet blir att fortsätta Örebros resa tillbaka mot de skyhöga toppar som klubben en gång i tiden nådde.  

– Första gången som jag fick smak för tränarrollen var som ungdomstränare för min systers ungdomslag i KFUM Örebro. Dessa är en stora anledningar till att jag har tackat ja till uppdraget som gör att det känns som att cirkeln har slutits lite grann. Det finns självklart många andra anledningar men jag ser det som otroligt inspirerande att fortsätta bygga på det som Matilda gjort de senaste åren och försöka få tillbaka Örebro till sin forna status, säger han.

28-årige Jönsson-Vikterlöf ersätter Matilda Wikander som ska bli mamma i sommar.

– Det ska bli riktigt spännande att låta Oskar få utveckla sina idéer här i Örebro Volley, säger klubbens ordförande Olle Anfelt.

Örebro tog sig till slutspel för första gången på tre år i våras men åkte ut i kvartsfinal mot Hylte/Halmstad i tre raka matcher.

Mer läsning

Annons