Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Örebro vände och vann superrysare – tog andra derbysegern mot Lindesberg

Lindesberg Volley såg ut att gå mot seger i säsongens andra volleybollderby hemma mot Örebro.
Men gästerna vände till seger 3–2 efter stort drama och tog andra raka derbysegern.

Annons

Det var ett mycket jämnt första set där ledningen växlades mellan lagen. Lindesberg såg dock ut att gå mot setseger vid ledning 19–16. Men då visade Josephine Tegenfalk varför hon är av elitseriens bästa servare. Sju raka poäng fram visade till slut vägen till setseger, 25–22.

Den andra blev dock klar Lindedominans. Visserligen efter en jämn start, men allt eftersom fick Örebro det svårare och svårare att stå emot och till slut blev det setseger, 25–17, mycket tack vare Graziele Ribeiro de Souza och Sara Malmlöv som bombade in poäng.

Majoriteten av den 151 åskådare stora publiken fick sedan jubla även i tredje set när lagen åter följdes åt till en början. Men i slutet lade Lindesberg in en extra växel och vann, 25–20.

Det såg ut att gå mot Linde-seger. Men Örebro kom tillbaka i fjärde set och Sara Cavretti kunde smasha matchen till ett femte och avgörande set.

Där inledde Örebro, stärkta av setsegern, starkt samtidigt som Lindesberg tappade några enkla poäng. Vid ställningen 7–3 till Örebro tog hemmalaget time out.

En time out som blev lyckad när Lindesberg kom tillbaka till 12–12 och sedan blev det högdramatiskt. Lagen växlade på matchbollarna innan Örebro till slut kunde vinna med 18–16.

Därmed tog Örebro andra raka derbysegern, vann den första på hemmaplan i tre raka set och är kvar på tredje plats i tabellen medan Linde alltjämt är fyra.

Örebrojubel
Matchen bjöds på många heta dueller.
Och Lindesberg såg ut att få jubla, men Örebro drog det längsta strået.

Mer läsning

Annons