Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Örebro Volley jagas av kronofogden

(UPPDATERAD 17:30) Örebro Volley har en obetald skuld hos Kronofogden på 57 041 kronor.
Kronofogden har vid en utredning konstaterat att den tiofaldiga svenska mästarklubben är på obestånd.
– Skulden kommer att vara betald senast 15 januari, säger Örebro Volleys ordförande Olle Anfelt till NA-sporten.

Annons

Örebro Volleys tuffa ekonomiska verklighet visar sig tydligt när NA-sporten tar del av handlingarna från kronofogden. Klubben har flera gånger inte betalt sina skatter i tid och 23 gånger sedan 2006 har Örebro Kommun eller olika privata företag lämnat in en ansökan om betalningsföreläggande hos Kronofogdemyndigheten.

I början av det här året gjordes det ett utmätningsförsök där fordringsägarna var Skatteverket och SJ AB.

– Det finns en utredning som är avslutad. Den säger att Örebro Volley inte har tillgångar som täcker skulden. Klubben är alltså på obestånd. Nu är det upp till fordringsägarna att avgöra om de ska lämna in en konkursansökan, säger Anna Jansson, informatör på kronofogdens presstjänst.

Örebro Volley släpar dessutom med den preliminära deklarationen för december som skulle ha varit inne den 14:e förra månaden. Det kan innebära att klubben har en större skatteskuld än den som är redovisad, beroende på hur mycket löner och sociala avgifter som klubben betalade ut i november.

18 januari 2010 ska nästa deklaration göras innan årsbokslutet för 2009 ska vara inne i slutet av samma månad.

Tränaren Jonas Håård har inget med ekonomin att göra. Men han har märkt av det ansträngda läget.

– Varje säsong är en fajt för att få ihop siffrorna och vi lever på gränsen. Den det kommer pucklar med utgifter så blir det tufft, säger Håård.

Örebro Volley har en budget på cirka en miljon kronor. Jonas Håård är heltidsanställd som tränare under säsongen. Spelarna har kontrakt som ger en tusenlapp i månaden som ska täcka ökade de ökade levnadskostnader som det innebär att vara elitidrottare.

– Vi brukar säga att vi betalar 15 kronor i timmen. Vi har en semiprofessionell verksamhet där spelarna tränar ungefär 20 timmar i veckan. Damidrottare gör en otrolig uppoffring, säger Jonas Håård.

Olle Anfelt, upplever du att det finns ett akut hot mot Örebro Volley just nu?– Nej. Vi har en uppförsbacke att ta oss igenom men vi har kontroll på ekonomin. Vi kommer att klara den här säsongen och betala våra räkningar, även om inte alla kommer att betalas i tid, säger ordföranden Olle Anfelt.

Mer läsning

Annons