Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Örebro Volley vann femsetare

Örebro Volley imponerade i två set i premiären borta mot Sollentuna. Men sedan kom hemmalaget tillbaka innan Örebro tog hem skiljesetet.

Annons
Whitney Turner tillbaka i Idrottshuset i kväll – i en helt annan tröja.

Fjolårets poängdrottning Whitney Turner och de två nyförvärven Katarina Osadchuk och Hannah Martin blev spelklara. Och Örebro Volley, som de senaste två åren fått kvala sig kvar i elitserien, fick en bra start i premiären borta mot Sollentuna. Vann första set med 26–24 – och i andra set gick Örebro fram som en ångvält och manglade Sollentuna: ledde med 14–1 och 16–2, tog setet med hela 25–10 och såg ut att segla mot tre säkra poäng.

Men Sollentuna ville annat. Vände underläge till 25–21-seger i tredje set och tog sedan komfortabelt även fjärde set med 25–16. Skiljeset fick avgöra, och där var Örebro Volley starkast och vann med 15–10 och fick med sig två poäng hem.

– Jag är nöjd med två poäng. Med tanke på hur fjärde set såg ut så är jag glad att vi kom tillbaka i femte som vi gjorde. En vinst är alltid en vinst, säger Örebro Volleys coach Matilda Wikander.

Whitney Turner blev, precis som vanligt, poängbäst i Örebro med 23 poäng. Övriga: Katarina Osadchuk 17, Madeleine Eriksson 16, Hannah Martin 10, Maria Kinnander 5, Sofia Björndahl.

Klicka här eller på länken till höger för att komma till förbundets direktrapport.

Läs mer i söndagens NA, papperstidningen, eller köp den som e-tidning här nedan.

Mer läsning

Annons