Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Orion kvalar till elitserien

Det är skitbollarna som ska göra det. När Orion i dag inleder kvalet till elitserien ligger fokus på att inte släppa till några enkla poäng.

Annons

– Vi har nött gratisboll efter gratisboll på träningarna, säger Mikaela Green.

När kvalet i dag drar igång är det ingen som räknar med Orion som en realistisk utmanare till en elitserieplats.

Motståndarna är helt enkelt för bra. Linköping tog hem allsvenskan efter att ha vunnit 19 av 22 matcher den här säsongen, och Svedala tog, trots sistaplatsen, åtta poäng i årets elitserie, mot Sveriges bästa lag.

Orion är outsidern, underdogen som ingen tror på. Men Orionspelarna har en plan – de ska utmana de tuffa motståndarna genom att behärska det enkla spelet bäst.

– Det vi tränat mest på inför kvalet är att ta skitbollarna, att våra motståndare inte ska få några gratispoäng. Vi har nött gratisboll efter gratisboll på träningarna, berättar Mikaela.

Det handlar om situationer där motståndarna lägger upp för en smash men istället väljer att bara peta över bollen, och liknande lurigheter. Tidigare under säsongen har Orionspelarna låtit sig luras in i motståndarnas fällor, men nu ska det vara slut på det.

– Det är ett dilemma när man ställer upp sig och är förberedd på att motståndarna ska dra på en riktig dunderboll, och så kommer det en drop över blocket istället. Det är svårt att försvara sig mot. För att bli bättre har vi försökt lägga många elaka bollar på träningarna, vi har helt enkelt fingerat skitbollar, säger tränaren Per Green.

”Vi har våra filurer”

Offensivt, då? Jo, Orion har en del på gång där också.

– Vi har våra filurer ... Det är väl samma vi använt oss av tidigare, men vi har ändrat lite på dem och gjort dem ännu bättre, säger Mikaela.

Bortsett från de sportsliga framgångarna har Mikaela haft en tung säsong. I en av de sista matcherna förra säsongen stukade hon ena foten, och den har därefter aldrig blivit bra. För att kunna spela tejpar hon foten hårt och har specialskydd som ska stabilisera den, men hon har inte fått någon diagnos. Först i förra veckan, ett år efter att hon skadade sig, blev hon magnetröntgad.

– Men jag har inte fått något svar än, så jag vet inte vad som är fel. Jag avstår en del övningar på träningarna där jag riskerar att utsätta foten för onödiga påfrestningar, men jag kan vara med på det mesta.

Inför helgen har Mikaela dessutom haft halsont, och därför stod hon över torsdagskvällens match i svenska cupen.

– Jag har mått lite si sådär, varit lite krasslig. Men jag hoppas att jag kan spela, säger hon.

Även Jonna Wasserfaller och nyförvärvet Lina Persson har haft sjukdomsbekymmer och är frågetecken inför helgen.

Mer läsning

Annons