Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Polska får chansen i Lindesberg

Med en dryg månad kvar till seriepremiären kan Lindesberg Volley presentera ytterligare ett nyförvärv. Det är Glaudia Grelowska från Polen som har fått ett tryout-kontrakt med klubben.

Annons

Under lördagen inleds elitturneringen i Lindesberg arena där de norska mästarinnorna Stavanger, Sollentuna, RIG Falköping samt Lindesberg Volley står på startlinjen. Och lagom till turneringens början har hemmalaget signerat den polska centern Claudia Grelowska, 24, på ett tryout-kontrakt som sträcker sig en månad framåt.

– Vi får se hur hon fungerar under upptakten av säsongen. Vad jag har förstått så vill Claudia bosätta sig här i Sverige och hon är också igång med att söka jobb, berättar Lindesbergs tränare Michael ”Mini” Jensen.

Grelowska anslöt till Lindesbergs trupp för två veckor sedan, och hon fanns med under träningshelgen i Danmark i slutet av augusti. Under fredagen gjorde hon också sin första match i den nya hemmahallen när Lindesberg träningsspelade mot Stavanger, en match som man vann klart med 3–0 i set (25–16, 25–14, 25–11).

– Claudia var riktigt bra i den matchen och stod för ett starkt blockspel. Det såg väldigt lovande ut, säger Jensen och fortsätter:

– Även Sammie Williams och Matilda Wikander stod för mycket stabila insatser, och får vi bara vara skadefria är vi ett otroligt svårslaget lag.

Samtidigt som Lindesberg har sin hemmaturnering åker Örebro Volley i helgen till Köpenhamn där laget ska träna och möta danskt motstånd.

Elitturneringens spelschema:

Lördag:

10:00 Lindesberg–Stavanger

11:30 Sollentuna–Falköping

14:30 Falköping–Lindesberg

16:00 Sollentuna–Stavanger

17:30 Stavanger– Falköping

19:00 Lindeberg–Sollentuna

Söndag:

10:00 Semifinal 1

11:30 Semifinal 2

14:30 Match om 3:e pris

16:00 Final

(Spelas i Lindesberg arena)

Mer läsning

Annons