Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rönnbäcks bomb: "Jag lägger av med volleybollen"

Guldbankett på Slottet.Då släppte Lindesbergs Volleys lagkapten Anna Rönnbäck bomben: Hon lägger av.
– Jag går in i en annan fas av livet, säger hon.

Annons
Landshövding Rose-Marie Frebran, i förgrunden, höjer glaset och skålar i alkoholfri champagne för Lindesberg Volleys första, historiska SM-guld.

Guldtårarna var torkade, guldhattarna nedpackade men guldkänslan fortfarande kvar.

Fem dagar efter att matchbollen slogs in i Lindesberg arena anlände Lindesberg Volley till Örebro slott för att hyllas av landshövdingen Rose-Marie Frebran, som passade på att be om ursäkt i sitt gratulationstal.

– När jag 2010 invigde Lindesberg arena uppmärksammade jag kommunen som gjort den stora satsningen, jag uppmärksammade hur viktig hallen blir för regionen och jag uppmärksammade Lif Lindesberg. Men jag glömde bort Lindesberg Volley. Som min presschef Sten Renglin sa till mig; volleybolltjejerna har gett svar på tal. Det är helt underbart, säger hon.

Sådär fortsatte det. Med hyllningar till den fantastiska prestationen.

Satsar på lärarjobb

Men mitt i guldminglet kom lite smolk i den alkoholfria champagnen: Anna Rönnbäck meddelade att hon slutar med volleybollen.

– Jag är inte trött på volleybollen, men jag känner att det är dags att gå in i en annan fas av livet. Jag är färdigutbildad lärare och har ett jobb på gång. Det är klart att jag kan ångra mig, om jag får ett fett proffskontrakt eller så, men som det känns just nu blir det ingen mer volleyboll, säger Anna.

– Att satsa så här hårt på sin sport tar mycket tid, och jag känner att det är dags att hinna med annat i livet också.

Läs mycket mer om Lindesberg Volleys guldfirande i lördagens NA, papperstidningen!

Mer läsning

Annons