Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Ska inte kalla mig Mourinho, men ..."

Största stjärnan var utomlands hela veckan. Då kastade Lindesbergs tränare in en extraträning på matchdagen.

Annons

Lindesberg höll för favorittrycket och vann säsongens första derbyt mot Örebro i damernas elitserie. 3–0 i set trots att mycket var osäkert inför matchen.

– Det har varit lite struligt i veckan. ”Tessan” var sjuk tre dagar så jag var nära att starta med ”Bella” på liberon. Sedan har Nette Peit varit borta hela veckan i Estland. Hon pluggar till någon form av fysio. Hon har tränat tre gånger där borta med sitt klubblag och jag har suttit hemma och bitit på naglarna och hoppats att hon inte ska skada sig, säger Lindes coach Johan Isacsson.

Han valde att kasta in en extraträning för att få laget synkat till max med etsländskan före matchen.

– Först skulle vi inte träna före matchen, men jag ändrade mig för att få in henne i laget. Så vi körde en timme trots att alla var supertrötta.

Vad säger du om segern?– Jag tyckte att vi hade bra koll på Örebro innan matchen. Sedan vet man aldrig hur det blir och om man behöver byta taktik. Men vi fick hem i princip allt, och ett lag som inte kommer över 20 poäng i något set är utskåpat.

Hade du kunnat tro att ni skulle vinna så klart?– Jag hade förväntat mig en stentuff match som vi hade mot Katrineholm, att det skulle gå till fem set. Och att vi skulle vara bättre tränade och vinna ändå.

Hade en tajt femsetare varit roligare att vinna?– Det är som i fotboll ibland. Klart att du är nöjd med 6-0. Nu ska jag inte säga att jag är Mourinho, men han gnäller över att de missade ett mål i en sådan match. Jag är jättenöjd. Det är viktigt att lära tjejerna att någon gång ska du ha förväntningar på dig och ändå kunna scora.

Mer läsning

Annons