Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stjärnan sparkas efter bråk- stor turbulens i Örebro

Örebro Volley är en klubb i kris.
Nu kan NA avslöja att liberostjärnan Verena Rizzoll sparkas efter internt bråk med tränaren.
Dessutom har lagkapten Sofie Lundberg valt att lämna nästjumbon med omedelbar verkan.
– Klubbens organisation håller division 2-klass, menar Verena Rizzoll.

Annons
Verena Rizzoll hävdar att hon fått sparken från Örebro Volley.

Flerfaldiga mästarklubben Örebro Volley har inte haft någon rolig säsong. Med tre omgångar kvar är laget nästjumbo i elitserien och riskerar att missa slutspelet.

Nu skakas Örebro dessutom av interna bråk och missnöje, vilket har lett till att två av lagets viktigaste spelare lämnar klubben mitt i säsongen.

– Klubbens organisation håller division 2-klass. Det finns inget hjärta och man känner sig inte välkommen. Jag tror knappt att någon spelare kommer stanna kvar till nästa säsong, säger Verena Rizzoll, utsedd till årets libero i elitserien i fjol.

Sparkades på möte

Rizzoll blev i veckan inkallad till ett möte med ordföranden Olle Anfelt och tränaren Jessa Canfield. Där fick österrikiskan beskedet att hon sparkas från klubben efter ett internt bråk med Canfield.

– Det började i bortamatchen mot RIG Falköping. Förberedelserna inför var dåliga och sedan gör vi vår sämsta match någonsin. Vi blev utservade av småtjejer och fick inget stöd av tränaren. Då fick jag nog och bytte ut mig själv i tredje set eftersom att jag inte hade något att tillföra, berättar Verena Rizzoll.

Stängdes av

Tilltaget gillades inte av Jessa Canfield som stängde av Rizzoll i förra helgens bortamatch mot Sollentuna.

– Fast då hade hon redan bestämt sig för att jag skulle bort från klubben. Hon menar att jag gav upp mot Falköping, fast det håller jag inte med om. En bra tränare hade bytt ut mig med tanke på hur dålig jag var. Eller i alla fall hjälp mig när jag väl var på planen, menar Rizzoll.

Med tio A-landskamper för Österrike och SM-guld med Engelholm 2006 tillhör Verena Rizzoll en av de mest meriterade och erfarna spelarna i laget. Det tror liberon kan vara en av orsakerna till att hon inte fick vara kvar.

– Jessa tycker väl att jag hade ett för stort inflytande på spelarna i laget, men jag försökte bara dra nytta av mina erfarenheter. Jag har sett hur vi bara blir sämre och sämre under säsongen, trots att vi spelare trivs oerhört bra med varandra. Då är det något som är väldigt fel i klubben.

Hur blir det nu med volleyboll-karriären?

– Jag ska spela i elitserien nästa säsong, var vet jag inte. Antingen i en klubb i närheten av Örebro eller så flyttar jag härifrån.

Lundberg besvikenÄven lagkaptenen Sofie Lundberg, som gjorde comeback inför säsongen, har lämnat Örebro Volley. I det fallet var det på hennes eget initiativ.

– Det har inte varit den satsningen som jag skrev på för. Jag är väldigt besviken och känner inte att det ger någon energi att vara kvar, säger Lundberg.

Hon, liksom Verena Rizzoll, är kritisk till hur Örebro Volley sköts. Tränaren Jessa Canfield får ta emot en del av kritiken.

Johansson ny lagkapten– Varken jag eller Veri är rädda för att träna hårt. Men laget spelar som man tränar, och våra träningar har varit skit. Fysen med Nisse (Holmdahl) har varit det enda ljuset i tillvaron, säger Lundberg, och fortsätter:

– Dessutom så ställer jag och Verena krav, och det är väl obekvämt för ordföranden och tränaren. Då är det enklare att låta oss gå.

Sofies position som lagkapten ersätts nu av centern Tina Johansson.

– Ett jättebra val. Tina är en ledare både på och utanför planen och hon är den som just nu kan få med sig laget.

Vad känner du för laget?

– Det är inga hard feelings alls mot spelarna. Jag står bakom dem och tror på dem.

NA har förgäves sökt Örebro Volleys ordförande Olle Anfelt för en kommentar.

Sofie Lundberg har också tröttnat på Örebro Volley och slutar.

Mer läsning

Annons