Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vann finalreprisen – över fem set

SM-finalrepris mot Katrineholm och "riktig" comeback av Marjorie Giordano. Då var Lindesberg Volley det starkare laget och vann – men det krävdes fem set för att skilja lagen åt i Lindesberg arena.

Annons

Katrineholm vann SM-finalen i våras med klara 3–0 i våras – men därefter har laget tappat spelare, och efter åtta spelade matcher hade Katrineholm spelat in 13 poäng och låg femma, fyra poäng och en plats före Lindesberg. Och det blev en tajt uppgörelse i Lindesberg arena. Hemmalaget vann första set, 25–19. Men gästerna kom tillbaka och tog andra med 25–20. Lindesberg vann tredje med 25–21 men via samma setsiffror, fast åt andra hållet, vann Katrineholm fjärde och ordnade fram femte och avgörande.

Även där blev det superjämnt. Linde var dock i förarsätet, och kunde vinna med 15–11 – och tog därmed sin femte seger för säsongen. Samtliga har kommit på hemmaplan. Men Linde har bara tagit en enda trepoängare, tre segrar har alltså tagits med 3–2. Linde kvar på sjätte plats.

Katrineholms storstjärna Amy Town noterades för hela 31 poäng, men det räckte inte för gästerna. Lindes stjärna Marjorie Giordano gjorde spikecomeback och svarade för 16 poäng.

Poäng, Lindesberg Volley: Sara Malmlöv 18, Klaudia Grelowska 16, Marjorie Giordano 16, Emma Westerberg 10, Freja Morén 4, Evelina Frank 3.

Klicka här eller på länken till höger för att läsa statistik från volleybollförbundet.

Läs mer i söndagens NA, papperstidningen, som även kommer kunna köpas som e-tidning här nedan.

Mer läsning

Annons