Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vigfusdóttir: "Handlar om osäkerhet"

Tredje raka förlusten efter 0-3 mot Hylte/Halmstad. Enligt Örebros isländska stjärna får laget inte ut sin fulla potential.

Annons

Stundtals bra spel, men Örebro Volley förlorade för tredje matchen i rad. Lagets isländska landslagsspelare Jóna Vigfusdóttir menar att laget kan mycket bättre än vad det presterar för tillfället.

– Vi var med hela tiden men tappade alltid på slutet av seten. Det handlar nog om osäkerhet. Vi behöver mer beslutsamhet i våra attacker och mottagningar.

Spelmässigt var det jämnt spel mot Hylte/Halmstad på söndagseftermiddagen. Men när seten närmade sig ett avgörande skede la bortalaget i en växel till. Örebro förlorade med 0-3 i Idrottshuset (23-25, 17-25, 18-25).

– Ni andra får inte se någonting av hur bra det här laget kan spela. Det är det som är mest frustrerande. Vi har en del att jobba på, säger Jóna Vigfusdóttir men slår samtidigt fast:

- Men vi har ett bra lag. Det är därför det är så frustrerande att vi fortsätter förlora mot lag som vi kan slå.

Vigfusdóttir hyllar samtidigt motståndet som de regerande svenska mästarna bjöd på.

– De var riktigt bra och starka i sina attacker. De spelade bättre än oss.

Vad måste ni jobba på?

– Stabiliteten.

Hur jobbar man på det?

– You tell me. Det handlar om mentala saker som vi måste jobba på antar jag, säger Jona Vigfusdóttir.

Örebro är kvar på sjunde plats i elitserien, tre poäng efter Sollentuna och fem poäng före Gislaved. Redan på onsdag är det ny match i Idrottshuset. Örebro Volley tar då emot nästjumbon Rig Falköping.

Mer läsning

Annons