Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Williams lämnar Lindesberg- saknar sonen i hemlandet

Lindesberg Volley har beslutat att skicka hem sommarens nyförvärv Sammie Williams. Orsak: hennes längtan efter sonen i USA blev för stor.
– Det gick helt enkelt inte, konstaterar tränaren Michael Jensen.

Annons
Sammie Williams, i mitten, lämnar Lindesberg Volley.

I början av juni presenterade guldkandidaten Lindesberg Volley sitt första nyförvärv då den amerikanska spikern Sammie Williams valde att skriva på för klubben.

Under försäsongen har Williams sedan imponerat stort i träningsmatcherna och har fått mycket beröm av tränaren Michael Jensen.

Men bara några dagar innan seriepremiären mot Hylte/Halmstad har amerikanskan, i samråd med Lindesberg, valt att bryta sitt kontrakt och rest hem till USA. Omständigheterna kring det hela är att Williams valde proffsspel i Sverige samtidigt som hon lät sin ett och ett halvt år gamla son bli kvar i hemlandet.

En situation som blev ohållbar.

– Det gick helt enkelt inte och då vill vi självklart inte tvinga Sammie att vara kvar i klubben. Hon mådde inte bra och hälsan är viktigare än volleybollen. Därför tog vi beslutet att lösa henne från kontraktet, säger Michael Jensen.

Var ni inte förberedda på att det här kunde ske när ni värvade henne?

– Jo, men samtidigt ville Sammie ge det en ärlig chans och hon har varit väldigt duktig under försäsongen. Det är tråkigt, men samtidigt finns det inte så mycket att göra åt saken.

Lindesberg Volley har nu snabbt plockat fram en ersättare för Williams, och redan under onsdagen anlände den 29-årige amerikanskan Sara Fredrickson. Fredrickson, vars mamma är svensk, kommer närmast från college-spel borta i USA och övergången väntas bli helt klar på torsdag.

Mer läsning

Annons