Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sportchefen: ”Ett lyft för hela länsdelen”

I och med värvningen av Magnus Wikström hoppas Nora-Pershyttan kunna lyfta fotbollen i hela norra länsdelen.

Magnus Wikström kommer att bli den mest meriterade spelaren i hela division 4. Sportchefen Peter Palmqvist är så klart lyrisk, och sätter in värvningen i ett större perspektiv.

– Det är roligt för oss men det kommer även bli ett lyft för fotbollen i hela norra länsdelen. Han är inte bara en bra spelare utan också en ambassadör för hur man ska uppträda, både på och utanför planen.

Den förre ÖSK-kaptenen Wikström har precis påbörjat en tränarutbildning men kommer inte att ha en tränarroll i sin nya klubb.

– Nej, det är bara som spelare. Mårten Eriksson kommer fortsätta vara vår huvudtränare, säger Palmqvist.

Just Mårten Eriksson och assisterande tränaren Fredrik Mårtensson är två gamla kompisar till Wikström som har haft ett finger med i spelet.

– Vi sådde ett frö redan i höstas. Sedan vet vi att han kommer prioritera sitt jobb och sin familj. Därför passar den nivå vi spelar på nu, det blir inga långa bortaresor och vi har inga krav på att han ska vara med och träna tre-fyra gånger i veckan.

Är ni favoriter i fyran nu?

– Det kommer vi väl att bli oavsett om vi vill eller inte. Vi blev fyra i fjol med ett lag som vi har kvar till stora delar samtidigt som vi har fått in ett par bra värvningar.

Den som tror att Nora fick öppna stora plånboken för att värva Wikström får tänka en gång till, enligt Palmqvist.

– Man vet att det kommer pratas om det. Han pratade med andra klubbar på betydligt högre nivå än oss och hade det varit ekonomi det handlade om så hade vi inte haft en chans. Vi är inte i närheten av att konkurrera sportsligt eller ekonomiskt med en del andra klubbar som var intresserade, säger han och fortsätter:

– Naturligtvis kommer han ha en ersättning för att han åker hit. Men det är så lite så jag tycker inte ens att man behöver prata om det. Han har en summa som föreningen hur lätt som helst kommer att få tillbaka på det intresset som han genererar.