Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sportchefen: "Vill gärna ha honom kvar"

Robert Åhman Persson bekräftar utländskt intresse. ÖSK:s sportchef Magnus Sköldmark vill gärna förlänga med kaptenen. 

Annons

- Sedan årsskiftet har vi tittat på hur vi ska göra med spelare som har utgående kontrakt, och i en del fall har vi erbjudit förlängningar. "Robban" är en av spelarna vi lagt fram förslag till, och vi vill väldigt gärna se att han stannar hos oss. Men vi är inte i mål än, säger Sköldmark.

Som inte uttrycker någon oro.

- Nej, det här är processer som hela tiden pågår, och vi har en plan för hur vi vill göra. Att spelare kommer och går är något alla lever med i den här branschen. Det är klart att om man sitter i en situation med finansiella muskler så är det lättare att tidigt förlänga kontrakt med spelare, medan om man själv gärna söker Bosman-spelare så får man kanske räkna med att en del spelare också väljer att spela ut sina kontrakt.

ÖSK har alltså erbjudit Åhman Persson en förlängning, men förhandlingen har inte nått i mål. Detsamma gäller för Alhassan "Crespo" Kamara.

- Crespo tillhör också spelarna som fått förslag till förlängning, bekräftar Sköldmark.

Kalle Holmberg och Daniel Gustavsson, succémännen från Östersund på onsdagkvällen, finns också på listan av spelare med utgående kontrakt den här säsongen.

Övriga ÖSK-spelare vars kontrakt sträcker sig över 2016: Astrit Ajdarevic, Daniel Nordmark, Daniel Björnquist, Erik Moberg, Carl Ekstrand Hamrén.