Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sprang så skorna sprack

Han fick tre dagar på sig att förbereda A-lagsdebuten från start.
När Erik Nilsson tog chansen höll han ändå på att stoppas – av sina egna skor.
– Häldelen lossnade från skon. Först fattade jag inte ens vad som hände, säger 21-åringen.

Nordin Gerzics avstängning öppnade en dörr på mittfältet i ÖSK. För första gången från start klev Sturehov-produkten Erik Nilsson in bredvid Magnus Kihlberg och Alejandro Bedoya. Beskedet fick han inte på matchdagen – utan redan före helgen.

– Ja, Sixten sa till mig att jag kunde förbereda mig på spel från start. Det var skönt att få all den tiden, säger Erik, som hann visa upp sin fina passningsfot innan han byttes ut mot Tommy Wirtanen efter 65 minuter.

"Sjuk grej"

Men tidigare än så var han faktiskt av planen för en stund, för att byta skor.

– Haha, sjuk grej! Häldelen på ena skon släppte. Jag har haft skorna länge så det var kanske på tiden att något hände, säger Nilsson som rusade ut till avbytarbänken och kastade på sig ett par blå reservskor.

– Det var grymt kul att spela från start. Men det är klart att när alla ordinarie är tillbaka har jag fortfarande en liten bit kvar. Men oavsett vad är det roligt att få vara med och känna på det här. Skönt också att vi kunde avsluta med tre poäng hemma på Behrn arena.

Vad tycker du om din insats?

– Jag ville nog lite för mycket. Det blev att jag sprang mycket utan att hitta min position och jag var kanske lite överallt.

För Nilssons ersättare Tommy Wirtanen slutade kvällen på kryckor med en befarad allvarlig bristning i baksidan på låret.

– Han ådrog sig en muskelskada och vi vet mer om ett par dagar. Det är för tidigt nu att spekulera i om Tommy kan spela eller inte mot Norrköping i cupen nästa tisdag, säger ÖSK:s klubbläkare Ulf Nordström.

Även Patrik Anttonen haltade betänkligt efter matchen.

– Men det var inte värre än en stämpling, konstaterar Nordström.