Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sprudlande livsglädje som Linda sprider vidare

Livet ska levas, inte bara förbrukas. Linda Gustafsson söker ständigt vägen mot ökat välmående, för sig själv och andra.

Kaffet dukas upp i det ljusa uterummet där de levande ljusen är tända. Linda sprudlar av energi, det glittrar i ögonen och hon är äkta glad. Hon kommer snabbt in på den mänskliga kroppens fantastiska kraft och möjligheter.

– Vad alla borde göra mer är att reflektera över sin egen tillvaro och situation. Titta på det egna livshjulet, fundera över vad man egentligen vill. Att bara säga att det inte finns tid duger inte. Kanske det måste till en omprioritering.

Att våga ändra livsväg, bryta mönster eller förändra kan kräva mod.

– Förändringar kan kännas läskiga. Men nog är det värt att investera i det egna välmåendet.

Det är ju det egna livet det handlar om. Det enda du har. Tiden stannar inte upp, vi förs alla ständigt framåt. Att själv hejda sig, våga tänka efter, våga känna blir en nyckel.

– En del kan tycka allt verkar så lätt för mig. Så är det ju inte. Inget fixar sig självt.

Linda har haft livskriser och motgångar. När sonen Melvin föddes tre månader för tidigt ställdes allt på ända, med en kamp mellan liv och död. Tårarna i ögonen vittnar om att den upplevelsen aldrig glöms. Allt slutade lyckligt och Melvin fick inga men.

– En otroligt tuff tid. Men erfarenheterna har gjort mig så himla stark. Att prioritera är lätt.

Perspektiven vidgas och för Linda är det mer än självklart att familjen alltid står i första rummet. Men hon vill också finnas till för fler, hjälpa människor som har det svårt på olika sätt. Arbetet som marknadschef på Loka brunn och därefter på Gästgiveriet i Grythyttan var bra, men Linda kände att hon måste vidare.

– Folk tyckte jag var tokig som sade upp mig för att starta eget, men jag var beslutsam och trygg i mitt val.

Ett år har gått och verksamheten som coach, såväl individuellt som till företag, har visat sig lyckosam. Till detta jobbar hon även med zonterapi vid sidan av. Linda vill bidra med att förbättra människors hälsa och situation.

– Jag tror på att vi ska prata om våra svåra upplevelser, det som känns jobbigt. Vi kan ta styrkan ur detta för att gå vidare. Ju mer vi talar om kriser och våra känslor desto mindre ensamma upplever vi oss och tillsammans gör vi så världen blir lite bättre.

Tydliga mål är ett måste liksom att lägga upp sin egen handlingsplan.

– Konkret och mätbart. Jag skrev själv massor av listor när jag skulle starta företaget. Viktigast av allt är modet, att våga tro på sig själv.

Det gör Linda. Men hon tror också på andra. Hon återkommer ofta till människans inneboende styrka, en kraft värd att ta vara på. Hos alla.

Mer om Linda

Namn: Linda Gustafsson.

Ålder: 38 år.

Familj: Maken Emil, barnen Maja 9 år samt Melvin 7 år.

Bostad: Villa i centrala Grythyttan.

Kommer från: Enköping. Uppvuxen på landet med far, mor och en två år yngre syster.

Kom till: Grythyttan 2004 för att praktisera på Loka brunn. Anställdes 2005. Blev marknadschef 2011.

Arbete: Jobbar som egen företagare (www.insightbyyou.se) samt arbetskonsulent på Inda.nu.