Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stå upp för lagnamnet Indianerna

Nu har speedwaylaget Indianerna hamnat i skottgluggen. Det förs en diskussion att laget borde byta namn till något mer passande, eller rättare sagt mindre rasistiskt.

Att den här frågan förs över huvud taget har en tydlig koppling till Black Lives Matter, eller mer korrekt en avart av den.

I skrivande stund verkar det som att styrelsen överväger ett namnbyte. Det skulle på många sätt vara en olycklig lösning.

Att ge efter för tyckare som drivs mer av känslan än av rationellt tänkande leder ingenstans. Det finns alltid människor som av olika skäl känner sig kränkta eller låtsas bli kränkta för någon annans räkning.

Sedan har vi dem som vill tycka som andra, inte avvika, med andra ord vara korrekta i sitt tyckande. Ett annat ord för det är att vara politisk korrekt, som exempelvis NA:s ledare för en tid sedan.

En speedwaymatch med Indianerna betyder tradition och kultur, så tror jag de flesta av medlemmarna och publiken tycker.

Vem skulle vinna på ett namnbyte? Förmodligen ingen, men desto fler skulle förlora.

Jag hoppas att styrelsen och medlemmarna står upp för namnet och inte viker ned sig.

Det finns ingen anledning att röka fredspipa i det här läget.

Josef K

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel